Het onderhoud van de kerkhoven wordt uitbesteed aan de vzw Dagmoed.
Volledig scherm
Het onderhoud van de kerkhoven wordt uitbesteed aan de vzw Dagmoed. © Frank Eeckhout

Hommeles over uitbesteden groenbeheer: “Alsof onze eigen mensen niet goed genoeg zijn”

Oppositiepartijen sp.a en Open Vld zijn niet te spreken over het uitbesteden van het groenbeheer in Zottegem. “We deden dat in de vorige legislatuur ook al en toen heeft sp.a dat nog samen met ons goedgekeurd. Nu ze in de oppositie zitten, kan dit plots niet meer en nemen ze het woord privatisering in de mond", gaat schepen van groenbeheer Leen Goossens (CD&V) in de tegenaanval.

2 reacties

  • Kurt Lannau

    4 jaar geleden
    In de drukke maanden heb je handen tekort. In de kalme wintermaanden teveel. Een gemeente of stad werkt met vast personeel, niet iedereen kan onderhoud of een andere dienst doen in de kalme maanden. Het gemeentepersoneel wordt niet afgeschaft of in vraag gesteld, maar aangevuld. Dat zou de goedkoopste manier moeten zijn op 'seizoensarbeid'. Stel alle grote snoeiwerk wordt uit besteed, dan wordt ook materiaal uitgespaard.
  • patrick dieraert

    4 jaar geleden
    (CD&C) probleem bij de groendienst op te lossen (je weet wel). Ik begrijp natuurlijk wel dat je de schuld op iemand anders wil afschuiven, want het is natuurlijk een ronduit slechte maatregel. Als je dergelijke beslissingen neemt, heb dan tenminste de eerlijkheid om er zelf de volle verantwoordelijkheid voor te nemen en/of de oorzaak van het probleem aan te pakken.' Dieraert Patrick