Maria schatert het uit van de pret.
Volledig scherm
Maria schatert het uit van de pret. © Gianni Barbieux

"Hoe ik 104 werd? Elke dag een glas rode wijn. Een goeie Franse"

Elke avond één glas rode wijn. Dat is het geheim voor de eeuwige jeugd volgens de 104-jarige Maria Van De Wiele. "Een goeie Franse rode wijn, geen brol. En veel lachen en op tijd en stond een dansje placeren, helpen om fit te blijven", vertelt Maria, die dinsdag samen met familie, vrienden en bewoners van rusthuis Egmont in Zottegem haar 104de verjaardag heeft gevierd.

0 reacties

 1. Alweer geparkeerde wagen beschadigd op de Meire: stad maakt werk van proefopstelling
  Zottegem

  Alweer geparkeer­de wagen beschadigd op de Meire: stad maakt werk van proefop­stel­ling

  Op de Meire in Zottegem raakte donderdag nog maar eens een geparkeerde wagen beschadigd. Deze keer was het een bus van De Lijn die de wagen schampte. Ondertussen is de stad bezig met de opmaak van een actieplan om de verkeersveiligheid op de Meire te verhogen. “Begin volgend jaar komt er een proefopstelling", zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Cynthia Van den Steen (N-VA).
 2. Politie Geraardsbergen/Lierde leert vijfdeklassers dat ze mogen ‘gezien’ worden
  Geraardsbergen/Lierde

  Politie Geraardsbergen/Lierde leert vijfdeklas­sers dat ze mogen ‘gezien’ worden

  Bij donkere dagen en regenachtig weer is opvallen in het verkeer geen overbodige luxe, met onder andere degelijke fietsverlichting. Toch trekken nog heel wat voetgangers en fietsers zonder zichtbare kledij of verlichting de baan op. “Vooral jongeren schatten hun eigen zichtbaarheid dikwijls verkeerd in. Zo brengen ze zichzelf en anderen in gevaar", zegt inspecteur Bart van de verkeersdienst bij politie Geraardsbergen/Lierde.