Zottegem: Inschrijven voor een gratis gegidste rondleiding kan via www.zottegem.be/wonen-demowoning.
Volledig scherm
Zottegem: Inschrijven voor een gratis gegidste rondleiding kan via www.zottegem.be/wonen-demowoning. © Frank Eeckhout

Gegidste rondleidingen en infomomenten rond gezond wonen

ZottegemAangezien we gemiddeld 85 procent van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een woning gezond en veilig is, én aan de Vlaamse woningkwaliteitsnormen voldoet. Daarom startte de stad Zottegem met de demowoning ‘Gezond (t)huis’.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Timothy Van Wynendaele (T2) grijpt met Sottegem opnieuw de macht na winst in topper: “Geholpen door vroege voorsprong”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Timothy Van Wynendaele (T2) grijpt met Sottegem opnieuw de macht na winst in topper: “Geholpen door vroege voorsprong”

  Ondanks slechts 14 spelers op het wedstrijdblad omwille van heel wat besmettingen en de coach die in quarantaine zat, heeft KSV Sottegem relatief makkelijk het als derde geklasseerde Geraardsbergen opzijgezet. Aangestuurd door T2 Timothy Van Wynendaele langs de zijlijn kwam Sottegem tot twee keer toe sterk uit de kleedkamers en dat was voldoende om de topper te winnen (3-0). De Egmontjongens staan dankzij deze winst opnieuw aan de leiding.
 1. Zottegemse Open Vld en N-VA kibbelen over invoering covid safe polsbandjes in de horeca
  Zottegem

  Zottegemse Open Vld en N-VA kibbelen over invoering covid safe polsband­jes in de horeca

  De Zottegemse oppositiepartij Open Vld wil dat de stad polsbandjes verspreidt, waarmee bezoekers van horeca-zaken snel kunnen bewijzen dat ze over een covid safe ticket beschikken. “Om tijd te winnen”, motiveert Lieve Vander Hauwert het voorstel. Maar nog vòòr het maandag op de gemeenteraad komt, schiet meerderheidspartij N-VA het al radicaal af. “Praktische onhaalbaar en vooral stigmatiserend”, reageert raadslid Peter Lagaert.