Alle inzittenden van de aankomende bussen werden aan een controle onderworpen.
Volledig scherm
Alle inzittenden van de aankomende bussen werden aan een controle onderworpen. © Frank Eeckhout

Geen verdovende middelen aangetroffen bij schoolgaande jeugd aan station

ZottegemBij een grootschalige drugscontrole woensdagmorgen aan het station van Zottegem werden geen verdovende middelen aangetroffen bij de schoolgaande jongeren. “In totaal werden 13 bussen en 327 busreizigers gecontroleerd", laat commissaris Peter Souffriau weten.

 1. Groen vraagt stadsbestuur om lichtpollutie aan te pakken: "Op sommige plaatsen donkertegebieden creëren"
  Zottegem

  Groen vraagt stadsbe­stuur om lichtpollu­tie aan te pakken: "Op sommige plaatsen donkertege­bie­den creëren"

  Ondanks de verledding van de straatverlichting vraagt oppositiepartij Groen extra inspanningen van het stadsbestuur om de lichtpollutie in Zottegem aan te pakken. “De stad koos ervoor om de bestaande verlichtingspalen te behouden en enkel de armaturen te vervangen. Dat heeft een onaangenaam bijeffect. Veel van de oude palen zijn te hoog voor de nieuwe ledspots en zorgen voor veel lichtverstrooiing op de omliggende omgeving", stelt Ben Boone vast.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.