Bewoners Marleen Van Ruyskensvelde, Hendrik De Backer, Mieke De Coninck en Wim Van Geert vinden het circulatieplan wel oké.
Volledig scherm
Bewoners Marleen Van Ruyskensvelde, Hendrik De Backer, Mieke De Coninck en Wim Van Geert vinden het circulatieplan wel oké. © Foto Ronny De Coster

Eenrichtingsverkeer verdeelt stationsbuurt

ZOTTEGEMBewoners en omwonenden van de stationsbuurt in Zottegem zijn het oneens over de plannen voor éénrichtingsverkeer in een deel van de Godveerdegemstraat en Léonce Roelsstraat. "Broodroof", foeterde Bart Schelstraete van bakkerij Sint-Anna eerder. Maar enkele bewoners willen nog verder gaan. "Trek het eenrichtingsverkeer door naar de Van Aelbroeckstraat en Musselystraat", zegt buurtbewoner Wim Van Geert.

 1. Na zoektocht van 22 (!) jaar ontmoeten verre neven Nicolas uit Brussel en Frans uit de VS elkaar op de Grote Markt van Ronse: “Hier werd 500 jaar geleden onze voorvader onthoofd door Hertog van Alva”
  PREMIUM
  RONSE

  Na zoektocht van 22 (!) jaar ontmoeten verre neven Nicolas uit Brussel en Frans uit de VS elkaar op de Grote Markt van Ronse: “Hier werd 500 jaar geleden onze voorvader onthoofd door Hertog van Alva”

  Een historisch moment op de Grote Markt van Ronse. Daar ontmoetten de verre neven Nicolas De Potter d’Indoy (65) uit Brussel en Frans-Bruno De Potter (62) uit Amerika elkaar op de plek waar hun verre voorvader Liévin De Potter in 1568 werd onthoofd op bevel van de Spaanse inquisiteur hertog Alva. Aan de kennismaking ging een zoektocht van 22 jaar vooraf.
 2. Archeologisch onderzoek vertraagt woonproject Velzeke: “Heel jammer met zoveel mensen op wachtlijst”
  Zottegem

  Archeolo­gisch onderzoek vertraagt woonpro­ject Velzeke: “Heel jammer met zoveel mensen op wachtlijst”

  Archeologisch onderzoek zorgt ervoor dat het sociaal woonproject aan de Zwartestraat in Velzeke heel wat vertraging oploopt. “De werken zouden van start gaan in het najaar van 2021. Vandaag steekt er echter nog geen spade in de grond. De grote vertraging is zeer jammer, zeker als je weet dat in Vlaanderen 182.000 mensen wachten op een sociale woning", zegt Vlaams Parlement Kurt De Loor (Vooruit).
 3. Van een vintage markt tot 2Fabiola: met deze 7 tips in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen geniet je optimaal van de nationale feestdag
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een vintage markt tot 2Fabiola: met deze 7 tips in de Dender­streek en de Vlaamse Ardennen geniet je optimaal van de nationale feestdag

  Heb jij nog geen plannen voor de nationale feestdag op 21 juli? Daar komt met deze tips in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen ongetwijfeld snel verandering in. Van een vintage markt in Oudenaarde tot een concert van 2Fabiola in Denderleeuw: met deze 7 tips in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen haal je alles uit je feestdag.