Het gerechtsgebouw in Oudenaarde.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Oudenaarde. © Ronny De Coster

Duo dat huis omvormde tot café tijdens lockdown riskeert een maand cel

De rechter in Oudenaarde heeft tijdens een speciale themazitting een twintigtal zaken behandeld rond de coronamaatregelen. De overtreders, die allemaal betrapt zijn op meer dan één inbreuk, riskeren gevangenisstraffen van één tot drie maanden en boetes van 400 tot 1.600 euro.

 1. Kersthuis van Steve is weer klaar: “Ik had door corona meer tijd, maar vooral nog meer motivatie om lichtpuntjes te brengen”
  PREMIUM
  Kruisem

  Kersthuis van Steve is weer klaar: “Ik had door corona meer tijd, maar vooral nog meer motivatie om lichtpunt­jes te brengen”

  Liefhebbers van feeërieke kerstversiering maken de komende weken best een ommetje langs ’t Stroomken in Zingem. Steve Vanden Neste overtreft dit jaar alle eerdere edities van zijn kerstspektakel.“Door de corona had ik meer tijd, maar vooral: in deze bizarre tijd ben ik nog meer gemotiveerd om mensen lichtpuntjes te brengen”, zegt Steve.
 2. Sportsite Bevegemse Vijvers wordt tijdelijke examenruimte
  Zottegem

  Sportsite Bevegemse Vijvers wordt tijdelijke examenruim­te

  De site Bevegemse Vijvers staat vanaf maandag 30 november ter beschikking als examencentrum voor de Zottegemse middelbare scholen. “Het gaat om ongeveer 475 leerlingen van de derde graad van het GO! Atheneum en het Onze-Lieve-Vrouw College campus Bevegem en campus Centrum. Tot midden december kunnen zij elke voormiddag terecht in de feestzaal, de sporthal en de fuifzaal om coronaveilig hun examens af te leggen”, kondigt schepen van Onderwijs Lieselotte De Roover (CD&V) aan.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit