GEDR
Volledig scherm
© GEDR

Drugsdeal eindigt in een schietpartij: 5 jaar cel voor de schutter, werkstraf voor het slachtoffer

ZOTTEGEMVoor de correctionele rechtbank van Oudenaarde is Ilyas D. uit Zottegem veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij bij een drugsdeal zijn klant O.D. een kogel door het lijf joeg. Het slachtoffer kreeg een werkstraf en een boete.

 1. Van een avonturenpark tot kajakken: met deze 9 activiteiten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een avonturen­park tot kajakken: met deze 9 activitei­ten in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk

  De zomervakantie is weer aangebroken en dat betekent dat er eindelijk tijd is om leuke activiteiten te doen. Heb jij nog geen plannen voor de zomervakantie? Dan komt daar met deze tips ongetwijfeld verandering in. Van een avonturenpark in Oudenaarde tot kajakken in Denderleeuw: met deze 9 activiteiten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 1. Faillissementen terug van weggeweest: Oudenaarde slechtste leerling van de klas in Oost-Vlaanderen
  PREMIUM
  Regio

  Faillisse­men­ten terug van weggeweest: Oudenaarde slechtste leerling van de klas in Oost-Vlaanderen

  Bedrijven die niet over de nodige reserves beschikken, komen in zwaar weer terecht door het vooruitzicht op een recessie, een zekere torenhoge inflatie/indexering en daarbovenop een grondstoffen- en energiecrisis. Dat blijkt ook uit de cijfers die Graydon recent publiceerde over het aantal starters en de faillissementen. Vooral het arrondissement Oudenaarde scoort slecht.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Party for Lara moet groot feest worden voor leukemiepatiëntje “Prinses” Lara: “Opkikker voor haar en ouders en bijdrage voor Kinderkankerfonds”
  PREMIUM

  Party for Lara moet groot feest worden voor leukemiepa­tiën­tje “Prinses” Lara: “Opkikker voor haar en ouders en bijdrage voor Kinderkan­ker­fonds”

  Party for Lara heet het feest dat familie en vrienden van leukemiepatiëntje Lara en haar ouders organiseren. “Heel Vlaanderen kent ‘Prinses’ Lara sinds de Ronde van Vlaanderen voor haar helemaal roze kleurde. Maar in haar strijd tegen leukemie willen we haar nog eens een extra opkikker geven”, vertelt haar oom Pieter.
 4. Na zoektocht van 22 (!) jaar ontmoeten verre neven Nicolas uit Brussel en Frans uit de VS elkaar op de Grote Markt van Ronse: “Hier werd 500 jaar geleden onze voorvader onthoofd door Hertog van Alva”
  PREMIUM
  RONSE

  Na zoektocht van 22 (!) jaar ontmoeten verre neven Nicolas uit Brussel en Frans uit de VS elkaar op de Grote Markt van Ronse: “Hier werd 500 jaar geleden onze voorvader onthoofd door Hertog van Alva”

  Een historisch moment op de Grote Markt van Ronse. Daar ontmoetten de verre neven Nicolas De Potter d’Indoy (65) uit Brussel en Frans-Bruno De Potter (62) uit Amerika elkaar op de plek waar hun verre voorvader Liévin De Potter in 1568 werd onthoofd op bevel van de Spaanse inquisiteur hertog Alva. Aan de kennismaking ging een zoektocht van 22 jaar vooraf.