Een speelstraat aanvragen kan nog tot 15 mei.
Volledig scherm
Een speelstraat aanvragen kan nog tot 15 mei. © Frank Eeckhout

Deadline voor aanvraag van Zottegemse speelstraten nadert

ZottegemHet Zottegemse stadsbestuur wil kinderen terug laten spelen deze zomer. Dit kan uiteraard enkel in veilige omstandigheden. “Een van de mogelijkheden is het inrichten van een speelstraat. De inwoners hebben nog tot 15 mei om zich hiervoor in te schrijven", laat schepen van Jeugd Lieselotte De Roover (CD&V) weten.

 1. Van brugfiguren tot begeleiding naar arbeidsmarkt: stad neemt maatregelen tegen stijgende kinderarmoede
  Zottegem

  Van brugfigu­ren tot begelei­ding naar arbeids­markt: stad neemt maatrege­len tegen stijgende kinderar­moe­de

  Uit de kansarmoede-idex blijkt blijkt dat steeds meer Zottegemse kinderen geboren worden in een kansarm gezin. “Deze stijging wordt deels verklaard door de toename van ingeweken kansarme gezinnen”, stelt schepen van Sociale Zaken Peter Vansintjan (CD&V) vast. Om dat stijgende cijfer tegen te gaan, komt de stad met enkele maatregelen. Zo zal er onder andere worden ingezet op begeleiding naar de arbeidsmarkt, het uitbreiden van het aantal inkomensgerelateerde opvangplaatsen en het inzetten van brugfiguren.
 1. 5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek: van een ontiegelijk vroege boswandeling naar een trampolineparadijs of de kermis
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek: van een ontiege­lijk vroege boswande­ling naar een trampoline­pa­ra­dijs of de kermis

  Het is niet al voetbal wat de klok slaat in het weekend van 12 en 13 juni: dankzij de goede coronacijfers mogen we ook weer naar de kermis en kan in Aalst het grootste trampolinepark van de Benelux de deuren openen. Of wordt het zondag een vroege boswandeling? Of een ontspannende shownamiddag in Mater? Of grappig toneel in Ename? Dit zijn onze tips voor een weekend met voor elk wat wils.