Zottegem: “Reeds meer dan 10 jaar bouwt vzw De Bron aan een zorgcontinuüm waarbij iedereen kan
genieten van zorg op maat. De samenwerking met Curando past volledig binnen deze visie.”
Volledig scherm
Zottegem: “Reeds meer dan 10 jaar bouwt vzw De Bron aan een zorgcontinuüm waarbij iedereen kan genieten van zorg op maat. De samenwerking met Curando past volledig binnen deze visie.” © Frank Eeckhout

De Bron in Zottegem eerste Oost-Vlaamse Welbi-organisatie

ZottegemVzw De Bron in Zottegem engageert zich als eerste Oost-Vlaamse organisatie voor het online deelplatform Welbi. Dit is een door de federale overheid erkend deelplatform dat toelaat om eenvoudig en automatisch verzekerd helpende handen, in de buurt te vinden of zelf aan te bieden. “Mensen die bereid zijn om elkaar te helpen, kunnen op het platform kiezen uit zes breed gedefinieerde diensten", zegt Lissa Boone, projectmedewerker bij Welbi.

 1. Van een zomerkermis voor het goede doel tot een zwoele expo van Belgisch talent: onze tips voor een weekend in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een zomerker­mis voor het goede doel tot een zwoele expo van Belgisch talent: onze tips voor een weekend in de Vlaamse Ardennen en de Dender­streek

  U bent nog aan het bekomen van die waanzinnig hoge temperaturen eerder deze week? Of u bent net terug van even in het buitenland geweest en u wil toch nog wat verder op ontdekkingstocht doorheen de zomer? Dan kunnen wij u enkele fijne activiteiten aanbevelen in onze regio, van pretentieloos ontspannend tot heilzaam voor het goede doel.
 2. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
  PREMIUM
  RONSE

  BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

  Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”