Zottegem: Davy en zijn team na het behalen van de titel.
Volledig scherm
PREMIUM
Zottegem: Davy en zijn team na het behalen van de titel. © RV

Davy verkozen tot meest gepassioneerde trucker van België: "Met nog bredere glimlach achter het stuur"

Sint-Maria-OudenhoveDavy van den Bossche (44) uit Sint-Maria-Oudenhove is uitgeroepen tot meest gepassioneerde truckchauffeur van België. In de finale haalde hij het van twee Nederlandstalige en drie Franstalige collega’s. “Ik ben trots op wat ik doe en hoop dat ik jongeren kan aanzetten om de stap te zetten naar het beroep van vrachtwagenchauffeur", glundert Davy.

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Fietsersbond kant zich tegen stadionproject: "Visie op verkeersleefbaarheid ontbreekt"
  PREMIUM
  Zottegem

  Fietsers­bond kant zich tegen stadionpro­ject: "Visie op verkeers­leef­baar­heid ontbreekt"

  De Zottegemse Fietsersbond schaart zich achter de noodkreet van vele buurtbewoners en dient bezwaar in tegen de bouwplannen voor een nieuw sportcomplex aan de Bevegemse Vijvers. “Terwijl vanuit de Vlaamse Overheid de roep klinkt om compacter te bouwen en een betonstop in te voeren, worden in de huidige plannen massaal veel vierkante meters verhard en bos gekapt", stelt Rudy Muls vast.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Edward (50) opent tweede revalidatiecentrum voor patiënten met hersenverlamming: “Zoveel mogelijk mensen en kinderen helpen met technologie”
  PREMIUM
  Zottegem/Middelkerke/Aalst

  Edward (50) opent tweede revalida­tie­cen­trum voor patiënten met hersenver­lam­ming: “Zoveel mogelijk mensen en kinderen helpen met technolo­gie”

  Hof van Nassau in Zottegem is sinds kort de tweede uitvalsbasis van TRAINM. Eerder opende Dilbekenaar Edward Schiettecatte (50) al een gelijkaardig revalidatiecentrum in het centrum van Antwerpen. “Om zoveel mogelijk patiënten met een hersenverlamming te laten revalideren, is er in Vlaanderen nog nood aan minstens twee vestigingen van TRAINM", zegt Edward.
 3. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.