Een maquette geeft al een beeld van de nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Een maquette geeft al een beeld van de nieuwbouw. © DCRB/Stad Zottegem

Bouw nieuw cultuurhuis start midden 2024 en zal 19 miljoen euro kosten: “Maar crisis kan timing en budget nog in de war sturen”

ZottegemDe stad heeft de plannen voor een nieuw cultuurhuis op de Sanitarysite in Zottegem zo goed als klaar. De bouw van het nieuw onderkomen voor cultuurcentrum Zoetegem en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) moet midden 2024 starten en drie jaar later rond zijn. Kostprijs: 19 miljoen, tenzij de grondstofprijzen nog een klim nemen.

 1. Bewoners woonwijk dienen liefst 450 bezwaarschriften in tegen komst Bowling Stones: “Er is niet gedacht aan de veiligheid van onze kinderen”
  PREMIUM
  Zottegem

  Bewoners woonwijk dienen liefst 450 bezwaar­schrif­ten in tegen komst Bowling Stones: “Er is niet gedacht aan de veiligheid van onze kinderen”

  De bewoners van de wijk Bevegem in Zottegem verzetten zich massaal tegen de komst van een bowlingzaal bij het nieuwe stadionproject. “Twintig bowlingbanen, een restaurant, 250 vierkante meter buitenterras en een speelhal van 1.000 vierkante meter horen niet thuis in een woonwijk, maar in een industriezone”, argumenteren de bewoners.
 2. 
Ondanks gestegen energieprijs verbaast Steve met feeëriek kersthuis: “Niet goed voor mijn portemonnee, maar wel voor een fijn gevoel”
  PREMIUM
  ZINGEM/KRUISEM

  Ondanks gestegen energie­prijs verbaast Steve met feeëriek kersthuis: “Niet goed voor mijn portemon­nee, maar wel voor een fijn gevoel”

  Liefhebbers van feeëriek verlichte kersthuizen moeten een van de weekends in december een ommetje maken naar de wijk ’t Stroomken in Zingem. Maanden heeft Steve Vanden Neste er aan gezwoegd. “Het is niet goed voor mijn energierekening, maar wel voor mijn welbevinden en dat van anderen”. Voor ons stak hij de lichtjes al even aan en we vielen van de ene verbazing in de andere.