Frank Eeckhout
Volledig scherm
© Frank Eeckhout

Bijkomende inlevermomenten voor gele zakken en stickers van ILvA

ZottegemSinds begin april wordt het afval gewogen in Zottegem en kwamen reeds 1.852 mensen langs om hun gele zakken en stickers in te leveren. “Om alle inwoners de kans te geven dat nog te doen, organiseren we een aantal extra inlevermomenten in mei”, zegt schepen van Milieu Leen Goossens (CD&V).

 1. #REDCHALLENGE Van wimpels en vlaggen tot dansende kinderen en King Kevin: Zottegem kleurt rood-geel-zwart na uitdaging van Matz Sels
  Play

  #REDCHAL­LEN­GE Van wimpels en vlaggen tot dansende kinderen en King Kevin: Zottegem kleurt rood-geel-zwart na uitdaging van Matz Sels

  Zottegem kleurde vrijdag zwart-geel-rood voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en hln.be. Niemand minder dan Matz Sels daagde de inwoners uit om alles uit de kast te halen om het Belgisch voetbalelftal aan te moedigen. Aan het enthousiasme van de Zottegemnaren te zien, worden de Duivels Europees kampioen. Vlaggen en wimpels wapperen in de straten, in de scholen heerst een duivelsgekte en de zorgsector staat als één team achter de Romelu Lukaku en co. Zelfs de oudere inwoners van de Egmontstad gaan compleet uit de bol.
 2. Onderzoek naar samensmelting van drie politiezones loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustreren hoe hard een fusie nodig is”
  Vlaamse Ardennen

  Onderzoek naar samensmel­ting van drie politiezo­nes loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustre­ren hoe hard een fusie nodig is”

  Het incident op de Rijdtmeersen in Brakel, waarbij vorige week een jogger werd aangevallen, blijft politiek nazinderen. “De problemen in het recreatiegebied bewijzen nog maar eens dat de politie meer mankracht nodig heeft en dat kan alleen met een fusie van polititiezones”, zegt gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA). “We zij hier volop mee bezig, want ook ik ben voorstander”, reageert burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).