Zottegem: De bib verhuist tijdelijk naar de Buke.
Volledig scherm
Zottegem: De bib verhuist tijdelijk naar de Buke. © Frank Eeckhout

Bibliotheek sluit tijdelijk wegens verhuis: “Kom nog zoveel mogelijk stuks ontlenen”

ZottegemHet Kasteel van Egmont staat aan de vooravond van een grondige renovatie. Tijdens de werken zal de bibliotheek tijdelijk verhuizen naar Buke 44 (het voormalige Lidl-gebouw). “De bibliotheek in het Egmontkasteel is gesloten vanaf 15 juni, om dan op 4 juli de deuren te openen op Buke 44. De werken aan het kasteel zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen", laat schepen van Cultuur Lieselotte De Roover (CD&V) weten.

 1. Sint-Barbaracollege neemt afscheid van directeur Marc De Groote: "In die 45 jaar heel wat zien veranderen
  PREMIUM
  Zottegem

  Sint-Barbaracol­le­ge neemt afscheid van directeur Marc De Groote: "In die 45 jaar heel wat zien veranderen

  Het Sint-Barbaracollege in Zottegem neemt eind deze maand afscheid van directeur Marc De Groote. Hij doet dat na een loopbaan van 45 jaar in het onderwijs waarvan 30 jaar als directeur. “De uitdagingen waren de laatste jaren niet klein: vergrijzing en een lerarentekort, de tweedeling van de maatschappij tussen jong-oud, autochtoon-allochtoon, hoogopgeleid-laagopgeleid en rijk-arm”, zijn maar enkele topics waarmee ik kreeg af te rekenen", zegt Marc.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Twee jaar na ongeval met vluchtmisdrijf draait slachtoffer op voor gerechtskosten: “De wereld op zijn kop”
  Zottegem

  Twee jaar na ongeval met vluchtmis­drijf draait slachtof­fer op voor gerechts­kos­ten: “De wereld op zijn kop”

  Een dronken bestuurster die de etalage van je winkel aan flarden rijdt en bij het wegvluchten ook nog eens drie wagens ramt. Duidelijker kan het niet zijn bij wie de fout van het ongeval ligt. Maar door een strijd tussen de verzekeringen heeft het slachtoffer twee jaar later nog geen cent gezien. “Integendeel, ik draai zelfs op voor de gerechtskosten", vloekt Bernard Deneubourg.