Chris Troffaes
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Troffaes © Photo News

ASSISEN. B&B-moord in de Koperen Pomp. Verdediging pleit de uitlokking: “Ze kon het niet meer stoppen”

Chris Troffaes is schuldig aan doodslag, maar Dirk Zegers heeft door zijn jarenlange gedrag — psychisch geweld — de feiten uitgelokt. Dat pleitten haar advocaten. “Denk eens waartoe u in staat zou zijn in dezelfde situatie?”, vroeg Nina Van Eeckhaut de jury. De gezworenen gaan straks in beraad.

0 reacties

 1. Van fotografie in Aalst tot schilderkunst in Oudenaarde: deze 7 kunstenaars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van fotografie in Aalst tot schilder­kunst in Oudenaarde: deze 7 kunste­naars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei vindt Atelier in Beeld plaats. Tijdens dit weekend kan je bij honderden kunstenaars uit heel Vlaanderen langs gaan om een kijkje te nemen in hun werkplaats. Wij selecteerden 7 leuke ateliers die je kan bezoeken in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen: van fotografie in Aalst tot schilderkunst in Oudenaarde.
 2. Groen licht voor restauratie beiaard en beiaardtoren Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk
  Zottegem

  Groen licht voor restaura­tie beiaard en beiaardto­ren On­ze-Lie­ve-Vrouw-Hemelvaart­kerk

  Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de restauratie van de beiaard en -toren van de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Zottegem. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 610.992,14 euro toe. “De OLV-Hemelvaartkerk is een beeldbepalend monument in de stad. Graaf Lamoraal van Egmont liet vijf jaar voor zijn dood een praalgraf bouwen in deze kerk", weet minister Diependaele.
 1. Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 3. Leerlingen Richtpunt campus Zottegem winnen Technologieprijs op Solar Olympiade
  Zottegem

  Leerlingen Richtpunt campus Zottegem winnen Technolo­gie­prijs op Solar Olympiade

  Op de Solar Olympiade hebben de leerlingen van Richtpunt campus Zottegem de Technologieprijs gewonnen met één van hun zonnewagens. “Naast een ‘snelle’ wagen kozen we om ook een technisch vernieuwende wagen te bouwen en dat heeft het verschil gemaakt. Zo was de jury onder de indruk van de toepassing van het digitale deel waarmee info zoals temperatuur en batterijcapaciteit kan weergegeven worden", zegt leerling Stijn Van Nuffel.