Dierenrechtenactivisten wilden hier woensdag een wake houden, maar dat laat het stadsbestuur van Zottegem niet gebeuren.
Volledig scherm
Dierenrechtenactivisten wilden hier woensdag een wake houden, maar dat laat het stadsbestuur van Zottegem niet gebeuren. © Google

All for Animals (AFA) mag geen actie voeren aan slachthuis in Velzeke

VelzekeMilitanten van de dierenrechtenorganisatie All for Animals (AFA) krijgen van het stadsbestuur van Zottegem geen toestemming om woensdag actie te voeren aan het slachthuis Adriaens in Velzeke.

 1. Stedelijke kunstacademie geeft verdraagzaamheid een creatieve invulling
  Zottegem

  Stedelijke kunstacade­mie geeft verdraag­zaam­heid een creatieve invulling

  Na het regenboogzebrapad op de Heldenlaan in Zottegem, komt nu ook een kunstwerk als duidelijk en blijvend signaal tegen discriminatie. “De stedelijke kunstacademie (SABK) gaat hiermee de komende weken creatief aan de slag op de oude muur aan Sanitary. Het eindresultaat is te bewonderen vanaf 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT)", zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).
 2. Koen Vanden Houten en SV Sottegem hebben trainingen al hervat: “Bij deze club is er constant druk”
  voetbal tweede provinciale

  Koen Vanden Houten en SV Sottegem hebben trainingen al hervat: “Bij deze club is er constant druk”

  Het was zaterdagochtend druk op en rond het kustgrasveld van tweedeprovincialer SV Sottegem. Niet alleen tekenden op twee na alle kernspelers paraat voor de eerste training van het seizoen, naast het veld kwamen meer dan vijftig supporters troepenschouw houden. Ze konden er genieten van een eerste glas op het vernieuwde terras van de club, waar de vele vrijwilligers tijdens de voorbije periode niet stilzaten. Ook de zes aanwinsten waren meteen present en zullen de komende maand mee een eerste basis leggen met het oog op het nieuwe seizoen.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op