Peter Lagaert is tevreden met de investeringen.
Volledig scherm
Peter Lagaert is tevreden met de investeringen. © Frank Eeckhout

175.000 euro subsidies voor renovatiewerken in Sint-Barabacollege en ‘t Waterpleintje

ZottegemVlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 102.000 euro in het Sint-Barbaracollege in de Trapstraat en 73.000 euro in vrije basisschool ’t Waterpleintje in Sint-Goriks-Oudenhove. 

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Fuifzaal van Bevegemse Vijvers wordt vaccinatiecentrum voor inwoners van Zottegem, Brakel en Oosterzele: “Alom bekend en vlot toegankelijk”
  Zottegem/Oosterzele/Brakel

  Fuifzaal van Bevegemse Vijvers wordt vaccinatie­cen­trum voor inwoners van Zottegem, Brakel en Oosterzele: “Alom bekend en vlot toeganke­lijk”

  Inwoners van Zottegem, Oosterzele en Brakel worden in de fuifzaal op de site van de Bevegemse Vijvers in Zottegem verwacht voor hun vaccin. “We kiezen voor de fuifzaal omdat alles daar op het gelijkvloers is en daardoor vlot toegankelijk, ook voor minder mobiele mensen,” duidt de Zottegemse burgemeester Jenne De Potter (CD&V).
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre