1. Boeren voelen zich aan handen en voeten gebonden door plannen Vlaams Gewest: “Meer dan 400 hectare landbouwgrond bedreigd”
  Oosterzele/Erpe-Mere/Lede/Wetteren/Sint-Lievens-Houtem/Zottegem/Herzele

  Boeren voelen zich aan handen en voeten gebonden door plannen Vlaams Gewest: “Meer dan 400 hectare landbouw­grond bedreigd”

  Landbouwbedrijven uit Oosterzele, Erpe-Mere, Lede, Wetteren, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Herzele vrezen voor hun voortbestaan door de plannen van het Vlaams Gewest om het gebied Kottembos in te kleuren als ‘natuurverwervingsgebied’. Meer dan 410 hectare krijgt een andere bestemming.
 2. #REDCHALLENGE Van wimpels en vlaggen tot dansende kinderen en King Kevin: Zottegem kleurt rood-geel-zwart na uitdaging van Matz Sels
  Play

  #REDCHAL­LEN­GE Van wimpels en vlaggen tot dansende kinderen en King Kevin: Zottegem kleurt rood-geel-zwart na uitdaging van Matz Sels

  Zottegem kleurde vrijdag zwart-geel-rood voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en hln.be. Niemand minder dan Matz Sels daagde de inwoners uit om alles uit de kast te halen om het Belgisch voetbalelftal aan te moedigen. Aan het enthousiasme van de Zottegemnaren te zien, worden de Duivels Europees kampioen. Vlaggen en wimpels wapperen in de straten, in de scholen heerst een duivelsgekte en de zorgsector staat als één team achter de Romelu Lukaku en co. Zelfs de oudere inwoners van de Egmontstad gaan compleet uit de bol.
 1. Vlaams minister Diependaele (N-VA) krijgt eerste coronaprik: “Ook deze vrijwilligers behoren tot de helden van de zorg”
  Zottegem

  Vlaams minister Diependae­le (N-VA) krijgt eerste coronaprik: “Ook deze vrijwilli­gers behoren tot de helden van de zorg”

  Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) kreeg donderdag in het vaccinatiecentrum van Zottegem zijn eerste coronavaccin. Diependaele is bijzonder tevreden over de vlotte werking van het centrum. “Ik roep alle Vlamingen op om zeker in te gaan op de uitnodiging die ze ontvangen. Dit is hét ticket om terug te keren naar een leven zonder mondmaskers en opnieuw te genieten van alle fijne en warme ontmoetingen", zegt hij.
 1. Onderzoek naar samensmelting van drie politiezones loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustreren hoe hard een fusie nodig is”
  Vlaamse Ardennen

  Onderzoek naar samensmel­ting van drie politiezo­nes loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustre­ren hoe hard een fusie nodig is”

  Het incident op de Rijdtmeersen in Brakel, waarbij vorige week een jogger werd aangevallen, blijft politiek nazinderen. “De problemen in het recreatiegebied bewijzen nog maar eens dat de politie meer mankracht nodig heeft en dat kan alleen met een fusie van polititiezones”, zegt gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA). “We zij hier volop mee bezig, want ook ik ben voorstander”, reageert burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).
 1. Van brugfiguren tot begeleiding naar arbeidsmarkt: stad neemt maatregelen tegen stijgende kinderarmoede
  Zottegem

  Van brugfigu­ren tot begelei­ding naar arbeids­markt: stad neemt maatrege­len tegen stijgende kinderar­moe­de

  Uit de kansarmoede-idex blijkt blijkt dat steeds meer Zottegemse kinderen geboren worden in een kansarm gezin. “Deze stijging wordt deels verklaard door de toename van ingeweken kansarme gezinnen”, stelt schepen van Sociale Zaken Peter Vansintjan (CD&V) vast. Om dat stijgende cijfer tegen te gaan, komt de stad met enkele maatregelen. Zo zal er onder andere worden ingezet op begeleiding naar de arbeidsmarkt, het uitbreiden van het aantal inkomensgerelateerde opvangplaatsen en het inzetten van brugfiguren.
 1. Burgemeester Devleeschouwer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeldfunctie zou anders moeten handelen”
  BRAKEL

  Burgemees­ter Devlee­schou­wer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeld­func­tie zou anders moeten handelen”

  De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) riskeert twee jaar cel. Dat is de strafmaat die het openbaar ministerie vroeg voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Devleeschouwer wordt beschuldigd van het toedienen van opzettelijke slagen na een verkeersongeval onder invloed op 18 april 2018 op de N8 van Lierde naar Brakel. De uitspraak valt op 17 september.
 2. 5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek: van een ontiegelijk vroege boswandeling naar een trampolineparadijs of de kermis
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek: van een ontiege­lijk vroege boswande­ling naar een trampoline­pa­ra­dijs of de kermis

  Het is niet al voetbal wat de klok slaat in het weekend van 12 en 13 juni: dankzij de goede coronacijfers mogen we ook weer naar de kermis en kan in Aalst het grootste trampolinepark van de Benelux de deuren openen. Of wordt het zondag een vroege boswandeling? Of een ontspannende shownamiddag in Mater? Of grappig toneel in Ename? Dit zijn onze tips voor een weekend met voor elk wat wils.