De acht meter hoge totempaal weegt meer dan zes ton
Volledig scherm
De acht meter hoge totempaal weegt meer dan zes ton © Henk Deleu

Zonnebeke huldigt Nieuw-Zeelandse totempaal in op ANZAC Day: Pou Maumahara is nieuwe toeristische troef in kasteeldomein

In het kasteeldomein in Zonnebeke is donderdagmorgen, op ANZAC Day, een acht meter hoge totempaal ingehuldigd. Pou Maumahara, een monument van meer dan zes ton, is een geschenk van Nieuw-Zeeland en vormt een nieuwe blikvanger in het kasteeldomein.

0 reacties

 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 3. Nieuwe icoonfietsroute tussen Nieuwpoort en Mesen: “De Frontroute 14-18 neemt de fietser mee door het heropgebouwde frontzonelandschap”
  Westhoek

  Nieuwe icoonfiets­rou­te tussen Nieuwpoort en Mesen: “De Frontroute 14-18 neemt de fietser mee door het heropge­bouw­de frontzone­land­schap”

  Na de opening van de Kustroute in het najaar van 2020 heeft onze provincie er nu met de Frontroute 14-18 een nieuwe langeafstandsfietsroute bij. De 100 km lange rit loopt tussen Nieuwpoort en Mesen en doet tal van plaatsen en monumenten aan die iets te maken hebben met de Eerste Wereldoorlog. “Later willen we aansluiting vinden met een Europese frontfietsroute die tot in Zwitserland loopt.”
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen