De heksenstoet gaat komend weekend niet door. Dit tafereel in de Beselarestraat is alvast met een knipoog naar het vaccin.
Volledig scherm
De heksenstoet gaat komend weekend niet door. Dit tafereel in de Beselarestraat is alvast met een knipoog naar het vaccin. © Maxime Petit

Zondag geen Heksenstoet door corona, maar wel veel sfeer: “We hopen de mensen dit weekend in Beselare toch aan het wandelen te krijgen”

BESELAREDoor de pandemie is er dit jaar geen folkloristische Heksenstoet in Beselare. De tweejaarlijkse traditie vindt telkens plaats op de laatste zondag van juli en dat is komend weekend. Het wordt dus uitzonderlijk stil in de Toveresseparochie. Toch is de Zonnebeekse deelgemeente dezer dagen een bezoek waard, want er hangen en staan heksen aan huizen en winkels. Hier en daar zorgden de inwoners zelfs voor een heksentafereel en wapperen er vlaggen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.