Zorgcentrum Sint-Jozef in Zonnebeke.
Volledig scherm
Zorgcentrum Sint-Jozef in Zonnebeke. © Henk Deleu

Zeventien inwoners besmet met het coronavirus, twaalf ervan zijn bewoners van zorgcentrum Sint-Jozef

In Groot-Zonnebeke zijn er momenteel zeventien inwoners besmet met het coronavirus. Het gaat onder meer om twaalf bewoners van het zorgcentrum Sint-Jozef. De andere positieve gevallen situeren zich in twee gezinnen.

 1. Bistro De Baron mág openblijven tot 1, maar sluit toch om 23 uur: “We kunnen corona pas verslaan als iederéén zich aan de regels houdt”
  PREMIUM

  Bistro De Baron mág openblij­ven tot 1, maar sluit toch om 23 uur: “We kunnen corona pas verslaan als iederéén zich aan de regels houdt”

  Vanaf vrijdag moeten alle café’s om 23 uur de deuren sluiten. Restaurants mogen openblijven tot 1 uur. Uitbater Guy Timmermans (50) heeft voor zijn Bistro De Baron een restaurantvergunning en valt in principe dus onder die laatste categorie. Toch zal de man reeds om 23 uur de deuren sluiten. “Deze maatregel komt er weer omdat niet iedereen zich aan de regels houdt. Niet alleen café’s zijn nu gestraft, maar ook klanten. Dringend tijd dus dat we ons met zijn allen aan de gevraagde maatregelen houden, ook al is dat niet altijd zo eenvoudig. Zeker niet als je weet dat ik één derde van de omzet draai tussen 22 en 1 uur.”
 1. Van de stylist van Lady Gaga tot de favoriet van de koningin: 22 modeweetjes uit West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van de stylist van Lady Gaga tot de favoriet van de koningin: 22 modewee­tjes uit West-Vlaanderen

  De favoriete ontwerper van koningin Mathilde is een West-Vlaming. De laarsjes die Beyoncé droeg in haar recente videoclip hebben Brugse roots. En wist u dat in de schaduw van de Kemmelberg toplingerie wordt gemaakt? Bel&Bo: West-Vlaamse roots! Naar aanleiding van de Week van de Belgische Mode, die loopt vanaf vandaag tot en met zondag, gingen wij op zoek naar al het modefraais dat West-Vlaanderen te bieden heeft. Laat je gidsen langs 22 West-Vlaamse modeweetjes.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Zonnebeke op zaterdag 17 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Zonnebeke op zaterdag 17 oktober

  In Zonnebeke zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 105 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 840 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.