Enkele tientallen politiemensen, Belgen en Fransen, maakten jacht op de gevluchte man uit Roubaix, die uiteindelijk kon gevat worden langs de Beselarestraat in Zonnebeke.
Volledig scherm
Enkele tientallen politiemensen, Belgen en Fransen, maakten jacht op de gevluchte man uit Roubaix, die uiteindelijk kon gevat worden langs de Beselarestraat in Zonnebeke. © Hans Verbeke

Zeker vijftien politiewagens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteindelijk… zonder benzine valt

Zonnebeke/Moorslede/MenenEen man (37) uit Roubaix heeft sinds dinsdagnacht de misschien wel lulligste arrestatie van het jaar op zijn naam staan. Nadat hij tijdens een vechtpartij in Rijsel opzettelijk een botsing veroorzaakte waardoor een agent gewond raakte, sloeg hij op de vlucht. Op de hielen gezeten door de Franse en Belgische politie, moest hij zich in Zonnebeke gewonnen geven. Allicht zal hij worden uitgeleverd aan het Franse gerecht.

 1. Skoll-limonades van jonge ondernemers zijn hit: in twee maanden tijd 36.000 flesjes de deur uit
  Kortrijk/Zonnebeke

  Skoll-limonades van jonge onderne­mers zijn hit: in twee maanden tijd 36.000 flesjes de deur uit

  Victor Van De Wiele (25) uit Kortrijk en Jochen Mahieu (21) uit Zonnebeke lanceerden in juni, toen ze nog student waren, Skoll. Die nieuwe limonade mist zijn start niet. In amper twee maanden tijd zijn er al 36.000 flesjes geproduceerd en is de drank in ruim veertig verkooppunten te krijgen. “Het is een hip en smakelijk alternatief, voor wie liever geen alcohol drinkt”, vertellen de jonge ondernemers, die ondertussen al aan een derde smaak werken.
 2. Onkruid tiert welig op begraafplaatsen: zelfs managers en erfgoedspecialisten steken handje toe
  PASSENDALE/IEPER

  Onkruid tiert welig op begraaf­plaat­sen: zelfs managers en erfgoedspe­ci­a­lis­ten steken handje toe

  Medewerkers uit álle afdelingen van de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) sloegen woensdag de handen in elkaar om hun collega’s-tuinmannen te helpen bij het wieden van onkruid. Ze sprongen onder meer bij op Tyne Cot Cemetery in Passendale, dat er nu weer piekfijn bijligt. “Het onkruid woekerde na de regenval. Alle hulp was welkom”, zegt woordvoerder Louise Dujardin. “Het was de eerste keer dat we zo'n initiatief namen.”
 3. Ouders organiseren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgangen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorapparaten”
  ZONNEBEKE/IEPER

  Ouders organise­ren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgan­gen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorappara­ten”

  Bijna vier maanden geleden werd Charlotte geboren met een afwijking. De dokters stelden atresie van de gehoorgangen vast. Om goed te horen, zal de dochter van Lien Vanooteghem en Benny Merckx uit Zonnebeke hoorapparaten moeten dragen. “Door een belachelijke wet wordt dit type hoorapparaat niet terugbetaald en gaan we om de vijf jaar zelf 12.000 euro moeten betalen”, zegt de mama. De ouders pakken uit met een crowdfunding.