Het geboortehuis met gedenkplaat van de vader van Jacques Brel.
Volledig scherm
Het geboortehuis met gedenkplaat van de vader van Jacques Brel. © Eric Flamand

Zandvoorde brengt hommage met 'Brelmomenten'

ZANDVOORDE (ZONNEBEKE)Op dinsdag 9 oktober zal het precies veertig jaar geleden zijn dat Jacques Brel (1929-1978) overleed. Hij was de grootste Belgische zanger aller tijden. Zijn vader Romain woonde in het kleine Zandvoorde en verhuisde dan naar Schaarbeek waar Jacques Brel werd geboren. Naar aanleiding van zijn veertigste overlijdensdatum organiseert de gemeente Zonnebeke in de kleinste deelgemeente Zandvoorde een aantal 'Brelmomenten'

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 1. Elastika in de medailles op PK tumbling
  Roeselare

  Elastika in de medailles op PK tumbling

  Gymnastiekclub Elastika liet afgelopen weekend van zich spreken tijdens het PK tumbling in Wielsbeke. De club met thuisbasis in de turnsporthal in de Wervikhovestaat pakte twee gouden en een zilveren medaille. In de categorie C 17-18 jaar meisjes behaalde Camille Alliet de gouden medaille. In de categorie C 16 jaar meisjes pakte Farah Ameloot het goud. Amélie Vandekerckhove behaalde in diezelfde categorie de vierde plaats en dus net geen podium. Henri Devisch was in de categorie C 13-14 goed voor zilver.