Nele en Jimmy gaan een deel van hun privétuin openstellen voor het publiek.
Volledig scherm
Nele en Jimmy gaan een deel van hun privétuin openstellen voor het publiek. © Maxime Petit

Welkom in Zonneland, de tuin voor iedereen: “Dit moet zowel een rustpunt als een ontmoetingsplaats worden, waar mensen weer leren communiceren met elkaar”

Jimmy Remmery en Nele Lemaire uit de Langemarkstraat in Zonnebeke pakken in hun achtertuin uit met een opvallend project: ‘Zonneland, de tuin voor iedereen’. Daarbij gaan ze een deel van hun openstellen voor het publiek. Iedereen kan er even verpozen, uitleg krijgen over bijen en vlinders, genieten van een picknick of een spelletje petanque spelen.

0 reacties

 1. Wijnboeren beschermen hun druiven tegen de vorst: “Vooral de druivensoorten die vroeg bloeien, lopen gevaar”
  PREMIUM
  Westhoek

  Wijnboeren beschermen hun druiven tegen de vorst: “Vooral de druiven­soor­ten die vroeg bloeien, lopen gevaar”

  In de nacht van maandag op dinsdag plaatsten verschillende wijnboeren en fruittelers vuurkorven op hun velden om te vermijden dat hun vruchten al meteen dood zouden vriezen. Gelukkig is het hier nog niet zo erg als in de Franse Rhônevallei, waar boeren door de late vorst vrezen voor een verlies van 90 procent van hun oogst. “We moeten het wel goed in de gaten houden en ingrijpen waar nodig.”
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nieuwe icoonfietsroute tussen Nieuwpoort en Mesen: “De Frontroute 14-18 neemt de fietser mee door het heropgebouwde frontzonelandschap”
  Westhoek

  Nieuwe icoonfiets­rou­te tussen Nieuwpoort en Mesen: “De Frontroute 14-18 neemt de fietser mee door het heropge­bouw­de frontzone­land­schap”

  Na de opening van de Kustroute in het najaar van 2020 heeft onze provincie er nu met de Frontroute 14-18 een nieuwe langeafstandsfietsroute bij. De 100 km lange rit loopt tussen Nieuwpoort en Mesen en doet tal van plaatsen en monumenten aan die iets te maken hebben met de Eerste Wereldoorlog. “Later willen we aansluiting vinden met een Europese frontfietsroute die tot in Zwitserland loopt.”
 2. Jolien wil het nieuwe K3-lid worden, net als 1.441 anderen
  PREMIUM
  Tienen

  Jolien wil het nieuwe K3-lid worden, net als 1.441 anderen

  Jolien Noé (20) uit Tienen is bij de laatste 1.442 kandidaten van de oorspronkelijke 22.690 in de zoektocht naar het nieuwe K3-lid, nu Klaasje Meijer de meidengroep verlaat. Op 24 april volgt er een volgende afvalronde en Jolien vermoedt dat er dan drastisch zal gesnoeid worden. “Ik ben nu al heel trots op mezelf, want uiteindelijk is dit toch al een ferme prestatie”, vertelt ze wanneer we met haar exclusief praten over haar deelname.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee