Sam Clauw, Bjorn Desmijter en Tom Clauw namen het initiatief voor het spookhuis.
Volledig scherm
Sam Clauw, Bjorn Desmijter en Tom Clauw namen het initiatief voor het spookhuis. © Flamand

Welkom in spookhuis Daementia

BESELAREWie van griezelen houdt, kan morgen, zaterdag en volgende week dinsdag - op Halloween zelf - in de Oude Kortrijkstraat in Beselare het spookhuis Daementia bezoeken. Twintig acteurs brengen een verhaal vol onheil dat je door tweehonderd meter duistere wandelgangen en kamers leidt.

 1. Mirom zoekt de ultieme sorteerkampioen
  Roeselare

  Mirom zoekt de ultieme sorteerkam­pi­oen

  Binnen een kleine maand starten de Olympische Spelen in Tokio, maar dichter bij huis gaat afvalintercommunale Mirom de komende weken op zoek naar de ultieme sorteerkampioen. Goed sorteren vereist kennis en kunde, niet moeilijk dus dat heel wat inwoners het als een sport zien. Maar makkelijk is het niet altijd. Waarom mag niet al het glas in de glasbol? Wanneer is plastic geen PMD? En mogen het gescheurde truitje van Van Aert, de tas van Hazard en de versleten schoenen van Koen Naert wel allemaal in de textielcontainer? In een online voorronde over vijf disciplines kunnen alle inwoners van de gemeenten van Mirom Roeselare, zijnde Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke hun kennis testen. Daarna worden de strafste deelnemers uit de 12 gemeenten van Mirom geselecteerd. Deze gemeentelijke kampioenen nemen het in een live online finale op donderdag 15 juli tegen elkaar op. Alle finalisten winnen een mooie bon van eco webshop Kudzu, maar grote vraag is natuurlijk wie de ultieme sorteerkampioen van 2021 wordt.
 2. Zeker vijftien politiewagens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteindelijk… zonder benzine valt
  Zonnebeke/Moorslede/Menen

  Zeker vijftien politiewa­gens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteinde­lijk… zonder benzine valt

  Een man (37) uit Roubaix heeft sinds dinsdagnacht de misschien wel lulligste arrestatie van het jaar op zijn naam staan. Nadat hij tijdens een vechtpartij in Rijsel opzettelijk een botsing veroorzaakte waardoor een agent gewond raakte, sloeg hij op de vlucht. Op de hielen gezeten door de Franse en Belgische politie, moest hij zich in Zonnebeke gewonnen geven. Allicht zal hij worden uitgeleverd aan het Franse gerecht.