Burgemeester Dirk Sioen mocht de waterzuiveringsinstallatie officieel activeren
Volledig scherm
Burgemeester Dirk Sioen mocht de waterzuiveringsinstallatie officieel activeren © DBEW

Waterzuiveringsinstallatie voor op termijn 300 huishoudens: “Het moeilijkste was het vinden van een locatie die voor iedereen aanvaardbaar was”

ZANDVOORDEBurgemeester Dirk Sioen had dinsdagmorgen de eer om de nagelnieuwe, kleinschalige waterzuiveringsinstallatie in het begin van de Komenstraat in Zandvoorde officieel te activeren. De installatie zuivert in eerste instantie het afvalwater van 200 huishoudens in Zandvoorde. Aquafin investeerde hiervoor een miljoen euro. De waterzuiveringsinstallatie is een mijlpaal voor de kleinste deelgemeente van Zonnebeke. Er zijn 490 inwoners.

 1. Grondwerken aanleg kunstgrasveld zijn begonnen,
het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro, de club betaalt de rest
  ZONNEBEKE

  Grondwer­ken aanleg kunstgras­veld zijn begonnen, het gemeentebe­stuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro, de club betaalt de rest

  Op het hoofdterrein van eersteprovincialer SC Zonnebeke zijn de grondwerken voor de aanleg van een kunstgrasveld begonnen. De werken worden uitgevoerd door de firma Stadsbader uit Harelbeke. De kostprijs bedraagt 379.230 euro. Het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro. De club betaalt de rest, een deel via een lening bij de bank waarvoor de gemeente borg staat.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!