De auto belandde op het midden van de autosnelweg.
Volledig scherm
De auto belandde op het midden van de autosnelweg. © Alexander Haezebrouck

Wagen over de kop op A19

ZonnebekeOp de A19 in Zonnebeke ging een auto in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.45 uur over de kop. De auto begon te tollen nadat de chauffeur abrupte remde. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

 1. Ouders organiseren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgangen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorapparaten”
  ZONNEBEKE/IEPER

  Ouders organise­ren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgan­gen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorappara­ten”

  Bijna vier maanden geleden werd Charlotte geboren met een afwijking. De dokters stelden atresie van de gehoorgangen vast. Om goed te horen, zal de dochter van Lien Vanooteghem en Benny Merckx uit Zonnebeke hoorapparaten moeten dragen. “Door een belachelijke wet wordt dit type hoorapparaat niet terugbetaald en gaan we om de vijf jaar zelf 12.000 euro moeten betalen”, zegt de mama. De ouders pakken uit met een crowdfunding.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Goede zomer voor Iepers hotelwezen, maar met bang hart het najaar afwachten: “We hebben de Britten echt nodig”
  Westhoek

  Goede zomer voor Iepers hotelwezen, maar met bang hart het najaar afwachten: “We hebben de Britten echt nodig”

  De zomermaanden waren voor de meeste spelers in de toeristische sector heel goed. Dat blijkt uit een bevraging van provinciebedrijf Westtoer. Zowel in de horeca, het logieswezen en de musea werden in juli en augustus mooie cijfers opgetekend. De vraag is of de trend zich zal doorzetten naar het najaar. Ruth Decramer, uitbater van het Albion Hotel in Ieper, is er niet gerust in. “De boekingen vallen stil voor de herfst.”