Pawel en Manon in hun zomerbar Plaine
Volledig scherm
Pawel en Manon in hun zomerbar Plaine © Maxime Petit

Uitbaters zomerbar Plaine boordevol plannen: “Met vier eten in een bunker uit een gamel en in vakantiewoning komen er zeven kamers met elk een badkamer”

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 3. OP KOTENJACHT IN KORTRIJK. Wat krijg je voor welke huurprijs? Is een studentenkamer kopen rendabel? “In 2 jaar liefst 1.000 extra koten vergund”
  PREMIUM
  Kortrijk

  OP KOTENJACHT IN KORTRIJK. Wat krijg je voor welke huurprijs? Is een studenten­ka­mer kopen rendabel? “In 2 jaar liefst 1.000 extra koten vergund”

  De grootste studentenstad van West-Vlaanderen – de kaap van 15.000 studenten per academiejaar wordt er tegenwoordig vlot gehaald – werkt volop een tekort aan koten weg. Promotoren pompen er ruim 200 miljoen euro in 1.600 nieuwe studentenkamers. Maar hoeveel kost het om in Kortrijk op kot te gaan, van eenvoudig bemeubeld tot een trendy stek met panoramisch dakterras? En is het een goed idee om zélf een kot te verhuren? We zochten het met enkele experts voor u uit.