Pawel en Manon in hun zomerbar Plaine
Volledig scherm
Pawel en Manon in hun zomerbar Plaine © Maxime Petit

Uitbaters zomerbar Plaine boordevol plannen: “Met vier eten in een bunker uit een gamel en in vakantiewoning komen er zeven kamers met elk een badkamer”

 1. Onze suggesties voor Open Monumentendag: In de voetsporen van de meester steenkapper tot een camping pal op een WO I-slagveld
  PREMIUM
  Westhoek

  Onze suggesties voor Open Monumenten­dag: In de voetsporen van de meester steenkap­per tot een camping pal op een WO I-slag­veld

  Nu zondag 12 september is het Open Monumentendag en gooien honderden erfgoedsites in heel Vlaanderen hun deuren open. Ook de Westhoek pakt uit met een mooi en interessant programma. Het centraal thema van deze 33ste OMD is ‘Inclusief erfgoed’. “Inclusie verwijst naar het creëren van een gastvrije, open ervaring waar iedereen gelijkwaardig kan aan deelnemen”, zeg Delphine Vanoverberghe van het coördinerende CO7.
 2. Zeker vijftien politiewagens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteindelijk… zonder benzine valt
  Zonnebeke/Moorslede/Menen

  Zeker vijftien politiewa­gens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteinde­lijk… zonder benzine valt

  Een man (37) uit Roubaix heeft sinds dinsdagnacht de misschien wel lulligste arrestatie van het jaar op zijn naam staan. Nadat hij tijdens een vechtpartij in Rijsel opzettelijk een botsing veroorzaakte waardoor een agent gewond raakte, sloeg hij op de vlucht. Op de hielen gezeten door de Franse en Belgische politie, moest hij zich in Zonnebeke gewonnen geven. Allicht zal hij worden uitgeleverd aan het Franse gerecht.