Lesley Coutteure aan de zijde van Hans Boutten tijdens één van de vele voorstellingen met 't Zonnebeeks Amateur Theater
Volledig scherm
Lesley Coutteure aan de zijde van Hans Boutten tijdens één van de vele voorstellingen met 't Zonnebeeks Amateur Theater © 't ZAT

‘t Zonnebeeks Amateur Theater schrapt voorstellingen na overlijden actrice Lesley Coutteure (42)

ZONNEBEKE‘t Zonnebeeks Amateur Theater (‘t ZAT) schrapt de zeven voorstellingen van Striptease, een pikante klucht in vier bedrijven. Actrice Lesley Coutteure (42) uit Passendale is enkele weken geleden onverwacht thuis overleden na een val van de trap. “Het is voor de spelers te emotioneel om zich ten volle te concentreren op hun rol”, aldus secretaris Noel Vandewiele. “Met het bestuur en de spelers zaten we samen. Het overlijden van Lesley is te dichtbij om in november op de planken te staan.”

 1. Onkruid tiert welig op begraafplaatsen: zelfs managers en erfgoedspecialisten steken handje toe
  PASSENDALE/IEPER

  Onkruid tiert welig op begraaf­plaat­sen: zelfs managers en erfgoedspe­ci­a­lis­ten steken handje toe

  Medewerkers uit álle afdelingen van de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) sloegen woensdag de handen in elkaar om hun collega’s-tuinmannen te helpen bij het wieden van onkruid. Ze sprongen onder meer bij op Tyne Cot Cemetery in Passendale, dat er nu weer piekfijn bijligt. “Het onkruid woekerde na de regenval. Alle hulp was welkom”, zegt woordvoerder Louise Dujardin. “Het was de eerste keer dat we zo'n initiatief namen.”
 2. 12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblokdief
  Wervik/Moorslede/Geluveld/Ieper

  12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblok­dief

  Een 35-jarige man uit Wervik die zich vorig jaar in enkele maanden tijd tot de schrik van kerken in de Westhoek ontpopte, is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro. Zowel in Moorslede, Geluveld (Zonnebeke) als Wervik probeerde hij met een lijmstok geld uit offerblokken te stelen. Ook geparkeerde wagens waren niet veilig voor de grijpgrage handen van de drugsverslaafde man.
 3. Ouders organiseren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgangen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorapparaten”
  ZONNEBEKE/IEPER

  Ouders organise­ren online steunactie voor Charlotte die zonder gehoorgan­gen geboren is: “Elke 5 jaar zullen we 12.000 euro moeten betalen voor hoorappara­ten”

  Bijna vier maanden geleden werd Charlotte geboren met een afwijking. De dokters stelden atresie van de gehoorgangen vast. Om goed te horen, zal de dochter van Lien Vanooteghem en Benny Merckx uit Zonnebeke hoorapparaten moeten dragen. “Door een belachelijke wet wordt dit type hoorapparaat niet terugbetaald en gaan we om de vijf jaar zelf 12.000 euro moeten betalen”, zegt de mama. De ouders pakken uit met een crowdfunding.