Uitbaters Hein Devos en Mieke Vandeputte, zoon Florijn en de medewerkers.
Volledig scherm
Uitbaters Hein Devos en Mieke Vandeputte, zoon Florijn en de medewerkers. © Joke Couvreur

Slagerij Vandeputte viert honderdste verjaardag: “Er bestaat geen mooiere job dan kwalitatieve basisproducten verwerken tot een feestelijk diner”

Slagerij Vandeputte in de Ieperstraat in Zonnebeke bestaat honderd jaar en viert dat komend weekend. De slagerij onderging een metamorfose en stelt die vrijdag en zaterdag voor aan de klanten met een groots openingsweekend. “Onze filosofie is nog altijd dezelfde: innovatie met respect voor het ambacht”, zegt zaakvoerder Hein Devos.

 1. Beslissing over naamswijziging Geluveldplaats wordt uitgesteld: “Het marktplein Léonie Keingiaert noemen, is voor ons een brug te ver. Laten we onze markt geen politieke kleur geven”

  Beslissing over naamswijzi­ging Geluveld­plaats wordt uitgesteld: “Het marktplein Léonie Keingiaert noemen, is voor ons een brug te ver. Laten we onze markt geen politieke kleur geven”

  De gemeenteraad van Zonnebeke heeft de beslissing om een deel van Geluveldplaats te veranderen in het Léonie Keingiaertplein uitgesteld. Franky Gryson (InSamenSpraak) hield een heel emotioneel betoog en haalde jeugdherinneringen op. Léonie Keingiaert de Gheluvelt werd op 21 september 1921 de nieuwe burgemeester van Geluveld, maar ze was blijkbaar een omstreden figuur. Burgemeester Dirk Sioen (#Team 8980) wil overleg plegen met alle betrokken partijen. Onder meer met het Comité Léonie.
 1. Koen Descheemaeker nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur arrondissement Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondissement Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatselijk als in Brussel”
  Ieper Zonnebeke Poperinge Wervik

  Koen Descheemae­ker nieuwe voorzitter van het N-VA-be­stuur arrondisse­ment Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondisse­ment Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatse­lijk als in Brussel”

  Koen Descheemaeker uit Zonnebeke is verkozen tot de nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur van het arrondissement Ieper. Hij volgt Dimitry Soenen op. Beiden waren de enige kandidaten en het verschil was heel nipt. Jan Van Bruwaene uit Poperinge is de ondervoorzitter, Julie Kinoo (Wervik) gaat het secretariaat verzorgen.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding