Een flinke portie beenham met warme champignonsaus
Volledig scherm
PREMIUM
Een flinke portie beenham met warme champignonsaus © DBEW

RESTOTIP. Eethuis De Reutel: volks en gezellig in een pand uit 1828

BESELAREDe Westhoek telt heel wat gezellige plaatsen waar je lekker kunt eten. Eethuis De Reutel in de Reutelhoekstraat in Beselare is er daar een van. Een pand met een rijke geschiedenis, want het dateert al van 1828. Henk Noppe en Valerie Staelens uit Moorslede begonnen er aan een nieuwe uitdaging. Hun enthousiasme werd even getemperd door corona, maar ondertussen kunnen ze weer voluit gaan in dit volks eethuis. Meer restotips uit Zuid-West-Vlaanderen vind je in ons dossier.

 1. Schietincident maakt einde aan reeks inbraken druggebruiker: “Je moet je vandaag nog laten opnemen voor een behandeling”
  Ieper/Wevelgem/Beselare/Menen

  Schietinci­dent maakt einde aan reeks inbraken druggebrui­ker: “Je moet je vandaag nog laten opnemen voor een behande­ling”

  Door de politie beschoten worden in een gestolen wagen na te zijn betrapt bij een inbraak. Voor J.V. (43) uit Wevelgem was dat het moment dat hij een halt werd toegeroepen na een hele reeks feiten die kaderen in zijn druggebruik. Na een periode in voorarrest, komt J.V. vandaag vrij, maar de rechter legt hem wel een aantal voorwaarden op. De man kreeg drie jaar cel, grotendeels voorwaardelijk.
 2. Boogschutter stelt unieke stukken uit zijn enorme privé collectie tentoon: “Ik kijk nog rond naar nieuwe stukken maar ben selectiever geworden”
  GELUVELD

  Boogschut­ter stelt unieke stukken uit zijn enorme privé collectie tentoon: “Ik kijk nog rond naar nieuwe stukken maar ben selectie­ver geworden”

  In café ‘in ’t Paradijs’ langs de drukke Menenstraat (N8) in Geluveld loopt tot twee dagen voor Kerstmis de tentoonstelling ‘Boogschieten…meer dan schieten met een boog’. Patrick Syx (61) uit Geluveld stelt unieke stukken uit zijn enorme privé collectie tentoon. “Ze staan en hangen verspreid in het café en passen in het geheel”, vertelt uitbater Franky Gryson. De passie van Patrick Syx is zowat dertig jaar geleden begonnen.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Trainer Mike Dewitte staat met EVC Beselare voor derby tegen Kruiseke: “Bij de jonge gasten moet er wat meer grinta zijn”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Trainer Mike Dewitte staat met EVC Beselare voor derby tegen Kruiseke: “Bij de jonge gasten moet er wat meer grinta zijn”

  Derdeprovincialer EVC Beselare speelt zondag thuis een derby tegen Sparta Kruiseke. De twee terreinen liggen op amper een paar kilometers van elkaar. “We missen zes kernspelers”, aldus trainer Mike Dewitte. Beselare staat derde in de A-reeks. Het verloor vorig weekend bij leider SC Lombardsijde (3-2) en zag het verschil zo oplopen tot 5 punten.