John Vandoolaeghe stond voor het Hof Van Assisen terecht voor moord op Thi Xuan Nguyen, van wie een robotfoto verspreid werd omdat speurders lang niet wisten wie het slachtoffer eigenlijk was.
Volledig scherm
PREMIUM
John Vandoolaeghe stond voor het Hof Van Assisen terecht voor moord op Thi Xuan Nguyen, van wie een robotfoto verspreid werd omdat speurders lang niet wisten wie het slachtoffer eigenlijk was. © Photo News / Hans Verbeke

RECONSTRUCTIE. Een brave papa, tot zijn dubbelleven hem komt opzoeken. En enkel zijn gsm-nummer de perfecte moord in de weg staat

Zonnebeke/Geluwe“Een dood dier, misschien?”, vraagt een man zich af op oudejaarsavond 2016. De schemering is reeds ingevallen en hij weet niet goed wat hij nu precies gezien heeft, daar in die greppel langs een straatje naast de A19 in Geluwe (Wervik). Omdat het tafereel door zijn hoofd blijft spoken, stapt hij ’s anderendaags toch naar de politie. Een stap die twee jaar later leidt naar ‘Little John’, een jonge papa die meer dan enkel zaken deed wanneer hij voor het werk moest reizen.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Ochtendlijke verkeershinder aan station door gieten van beton voor nieuwe fietsenstalling
  Roeselare

  Ochtendlij­ke verkeers­hin­der aan station door gieten van beton voor nieuwe fietsen­stal­ling

  De nieuwe fietsenstalling aan de achterkant van het station krijgt stilaan vorm. Op woensdag 1 februari wordt er beton gegoten. Om dit te kunnen doen, is het nodig om de betonpomp even in de Beversesteenweg te plaatsen. Dit zal woensdagochtend tussen 5 en 7 uur, dus voor de ochtendspits, voor wat hinder zorgen. In die tijdspanne is er woensdag tussen het busstation en de rotonde aan de Beversesteenweg geen doorgaand verkeer mogelijk. De Mariastraat wordt tijdelijk van richting gekeerd. Zo kan het verkeer uit de Ardooisesteenweg via de Mariastraat naar de Beversesteenweg. Wie in de Ardooisesteenweg tussen de Mariastraat en het busstation woont of werkt zal tijdelijk kunnen keren om z’n weg via de Nijverheidsstraat of Mariastraat verder te zetten. Tot slot zal ook doorgang via de slagboom in de Jules Lagaelaan niet mogelijk zijn. Vanaf 7 uur moet alle verkeer opnieuw normaal verlopen.