Centraal laureaat Bram Vandewalle, links Hein Vandeputte en zoon Florijn, rechts Hans Bouten en schoonzoon Niels Demasure
Volledig scherm
Centraal laureaat Bram Vandewalle, links Hein Vandeputte en zoon Florijn, rechts Hans Bouten en schoonzoon Niels Demasure © Maxime Petit

Nieuw bier Léonie verkozen tot hét streekproduct, tweede plaats voor De Heksenpaté

Het nieuw blond bier Léonie van Castalia Craft Beers uit de Renne in Zonnebeke is door een jury en de inwoners tijdens de gemeentelijke streekproductwedstrijd als laureaat verkozen. Brouwer Bram Vandewalle zorgde voor het recept. De Heksenpaté van Kwaliteitsslagerij Hans en Ann werd tweede, het Zonnebeeks Smoefelhammetje van Culinair Huis Vandeputte derde. Ze dragen voortaan allemaal de titel van Zonnebeeks streekproduct.

 1. De coronacijfers in Zonnebeke van donderdag 1 oktober

  De coronacij­fers in Zonnebeke van donderdag 1 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonnebeke minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 34. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 272 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. N-VA vraagt uitstel van openbare verkoop op en rond Beselareplaats, “we stellen een opwaardering van de dorpskern in Beselare voor met de aanleg van een park en plein”

  N-VA vraagt uitstel van openbare verkoop op en rond Beselare­plaats, “we stellen een opwaarde­ring van de dorpskern in Beselare voor met de aanleg van een park en plein”

  De gemeenteraad van Zonnebeke stemt maandagavond over het voorstel tot de openbare verkoop van de oude pastorie en het gewezen postkantoor op Beselareplaats, bouwgrond in het begin van de Warden Oomlaan en de woning in het begin van de Wervikstraat waar zich nu Welzijnsschakel ’t Zunnetje bevindt. De oppositiepartij N-VA vraagt het uitstel van dit belangrijk agendapunt.
 1. Midden november beslissing over tweejaarlijkse Heksenstoet

  Midden november beslissing over tweejaar­lijk­se Heksen­stoet

  Midden november valt de beslissing of de tweejaarlijkse Heksenstoet in Beselare eind juli volgend jaar plaatsvindt. Door het aanhoudend coronavirus is er uiteraard grote onzekerheid. “We gaan midden november de knoop doorhakken, afhankelijk van de situatie op dat moment”, vertelt voorzitter Charles Bayaert van de vzw Heksenstoet. “Beslissen we de komende editie te annuleren, dan schuiven we die op tot eind juli 2022.”