Fractieleider Koen Descheemaeker, penningmeester Marnick Packet en voorzitter Luc Delancker aan de wegversmalling in de richting Zandvoorde, waar vorig weekend een ongeval gebeurde.
Volledig scherm
Fractieleider Koen Descheemaeker, penningmeester Marnick Packet en voorzitter Luc Delancker aan de wegversmalling in de richting Zandvoorde, waar vorig weekend een ongeval gebeurde. © DBEW

N-VA wil twee wegversmallingen in de Zandvoordestraat weg

ZANDVOORDEDe Zonnebeekse oppositiepartij N-VA wil twee wegversmallingen in Zandvoorde weg. Aan een van die obstakels gebeurde al een ongeval. “Bij mist is het hier levensgevaarlijk”, zegt fractieleider Koen Descheemaeker. Schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team 8980) erkent het probleem en grijpt in.

 1. Poperingse jeugdverenigingen willen dat geweld op fuiven stopt: “Als dit blijft aanhouden, stoppen we met het organiseren van feestjes”

  Poperingse jeugdvere­ni­gin­gen willen dat geweld op fuiven stopt: “Als dit blijft aanhouden, stoppen we met het organise­ren van feestjes”

  Onlangs werd er opnieuw gevochten op een fuif in Poperinge. Daarbij moest een van de organisatoren met een gebroken neus naar het ziekenhuis. De jeugdverenigingen trekken aan de alarmbel. “We zijn op een punt gekomen dat jongeren van hun ouders niet meer mogen uitgaan of vroeger naar huis moeten om het geweld te vermijden”, schrijven acht jeugdbewegingen in een open brief.
  Poperinge
 2. Ooit 3 jaar onschuldig in cel als moordverdachte, nu klokkenluider in grootschalig onderzoek naar opiumhandel
  PREMIUM

  Ooit 3 jaar onschuldig in cel als moordver­dach­te, nu klokkenlui­der in grootscha­lig onderzoek naar opiumhan­del

  Een 43-jarige Iraanse vluchteling die bijna drie jaar onschuldig in de cel zat op verdenking van de moord op zijn 50 jaar oudere vriendin Godelieve Degryse (84), speelt klokkenluider in een onderzoek naar grootschalige handel in opium. Dat bleek dinsdag op een proces in Kortrijk. Twaalf voornamelijk Iraanse verdachten stonden er terecht en riskeren celstraffen tot 6 jaar.
  Roeselare
 1. Trialwedstrijd op Schiervelde groot succes

  Trialwed­strijd op Schiervel­de groot succes

  Afgelopen weekend organiseerde Trial Sport Club Lichtervelde de eerste editie van hun ‘Trial Expo RSL’ op Schiervelde in Roeselare. “We kunnen er bijzonder kort over zijn. Het was één groot gigantisch megasucces”, laat organisator Kristof Sinnesael weten. “Er stonden maar liefst 47 trialisten aan de start met niets dan lovende commentaren over de prachtige omgeving, het parcours en alle faciliteiten. Daarbovenop kregen we naar schatting een 200-tal bezoekers die gratis konden meegenieten van de spectaculaire rijkunsten van onze evenwichtskunstenaars. Het was hartverwarmend. Ook de buren waren bijzonder positief en we kunnen zelfs stellen dat het terrein er nu veel netter bijligt dan voorheen. Volgend jaar komt er een vervolg.”
  Roeselare
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.