De buitenschoolse kinderopvang 't Bondgenootje in Zonnebeke
Volledig scherm
De buitenschoolse kinderopvang 't Bondgenootje in Zonnebeke © Maxime Petit

N-VA vindt regeling buitenschoolse kinderopvang - meteen betalen voor een volledige week - niet kunnen

De oppositiepartij N-VA vindt het niet kunnen dat wie in de vakantiemaanden juli en augustus naar de kinderopvang ’t Bondgenootje komt in Zonnebeke of naar een opvang in de deelgemeenten meteen moet betalen voor een volledige week. “Zelfs als er bijvoorbeeld maar een halve dag beroep gedaan wordt op de kinderopvang”, aldus fractieleider Koen Descheemaeker.

 1. Nelle (9) en Janne (11) wandelen door weer en wind Belgische kustlijn af voor neefje Boris en z’n vriendjes: “We moesten meermaals op onze tanden bijten, maar zetten door voor hen”
  PREMIUM
  Roeselare/Passendale

  Nelle (9) en Janne (11) wandelen door weer en wind Belgische kustlijn af voor neefje Boris en z’n vriendjes: “We moesten meermaals op onze tanden bijten, maar zetten door voor hen”

  Amper 9 en 11 zijn de Passendaalse zusjes Nelle (9) en Janne (11) Jacobs, maar toch trotseerden ze tijdens de verlengde paasvakantie zowel sneeuw als hagel en wandelden ze de volledige Belgische kustlijn af. Daarbij lieten ze zich sponsoren ten voordele van hun neefje Boris (10), die geboren werd met een zeldzaam syndroom, en z’n vriendjes die schoollopen in De Parel, een kleinschalige type 2-school in Roeselare die ook extra ondersteuning biedt.
 2. Ook begin juni geen driedaagse Zonnebatjes: “We hebben zo lang mogelijk gewacht om definitief de knoop door te hakken”
  ZONNEBEKE

  Ook begin juni geen driedaagse Zonne­batjes: “We hebben zo lang mogelijk gewacht om definitief de knoop door te hakken”

  De driedaagse Zonnebatjes tijdens het eerste weekend van juni vinden ook dit jaar niet plaats door het coronavirus. “Het coronavirus blijft zich aan een snel tempo verspreiden en zoals de kaarten er nu bij liggen, ziet het er niet naar uit dat de situatie snel een positieve wending zal krijgen”, aldus voorzitter Kristof Noyez van vzw Batjesplatform.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op