N-VA ergert zich aan de aanleg van nieuwe fietspaden in de Moorsledestraat. Fractieleider Koen Descheemaeker vindt de drassige strook tussen fietspad en rijbaan levensgevaarlijk.
Volledig scherm
N-VA ergert zich aan de aanleg van nieuwe fietspaden in de Moorsledestraat. Fractieleider Koen Descheemaeker vindt de drassige strook tussen fietspad en rijbaan levensgevaarlijk. © Maxime Petit

Mulle grond langs nieuw fietspad zorgt voor commotie,
N-VA: “Het is er al maanden levensgevaarlijk”, burgemeester erkent het probleem en er komt een oplossing

ZONNEBEKEDe aanleg van een nieuw fietspad in een deel van de Moorsledestraat in Zonnebeke is volgens de oppositiepartij N-VA naar verkeersveiligheid toe een miskleun. “Tussen de rijbaan en het fietspad ligt een strook omgewoelde, mulle aarde”, zegt fractievoorzitter Koen Descheemaeker (N-VA). “Iedereen kan vaststellen dat dit levensgevaarlijke situaties creëert.” Burgemeester Dirk Sioen (#Team 8980) erkent het probleem en er komt een oplossing.

 1. Grote corona-uitbraak in woonzorgcentrum Passendale: “Paniek is niet nodig, maar we komen wel helpende handen tekort”
  Passendale

  Grote corona-uit­braak in woonzorg­cen­trum Passendale: “Paniek is niet nodig, maar we komen wel helpende handen tekort”

  19 van de 80 bewoners en 8 van de 76 personeelsleden van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Passendale zijn besmet met het coronavirus. Omdat iedereen een tijd geleden al een boosterprik kreeg, is niemand zwaar ziek en zijn ziekenhuisopnames niet nodig. “De uitbraak zorgt er wel voor dat de werking in het gedrang komt en daarom zijn we zoek naar vrijwilligers die ons uit de nood kunnen helpen”, zegt burgemeester Dirk Sioen.
 2. Gemeente koopt leegstaande villa van notaris voor 750.000 euro: “Nog te vroeg om te weten wat we daar gaan doen, eerst volgt er een grondig onderzoek
  ZONNEBEKE

  Gemeente koopt leegstaan­de villa van notaris voor 750.000 euro: “Nog te vroeg om te weten wat we daar gaan doen, eerst volgt er een grondig onderzoek

  De gemeente Zonnebeke koopt de leegstaande villa van notaris Vandeweghe in de Berten Pïlstraat. De aankoopprijs bedraagt 750.000 euro, de gronden inbegrepen. De villa werd gebouwd in 1962. Mogelijks komt daar de buitenschoolse kinderopvang ’t Bondgenootje. Op de huidige locatie van de BKO kampt men met een plaatsgebrek.