Marc Paret (links) in gesprek met zijn werkgever uit Zillebeke, na de inbraak in zijn woning langs de Menenstraat in Geluveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Paret (links) in gesprek met zijn werkgever uit Zillebeke, na de inbraak in zijn woning langs de Menenstraat in Geluveld. © Hans Verbeke

Man pleegt inbraak in huis, zegt ‘goeiemorgen’ tegen toegesnelde politieagenten en wandelt rustig naar auto: “Wat bezielde die kerel eigenlijk?”

GeluveldJoeri V., de 43-jarige man uit Wevelgem die zaterdagmorgen een inbraak pleegde in de woning van Marc Paret (55) uit Geluveld en na een achtervolging geklist werd door de politie, is aangehouden. “Je moet maar durven, bij klaarlichte dag ongegeneerd een raam inslaan en dan iemands huis overhoop halen”, klinkt het bij de buren in Geluveld. “En dan nog rustig wegwandelen en je zelfs niet laten tegenhouden door enkele politiekogels.”

 1. Bouw van twintig nieuwe woningen achter Boudewijnpark maakt buurtbewoners bezorgd:
“Verdere betonnering gaat voor meer wateroverlast zorgen”
  ZONNEBEKE

  Bouw van twintig nieuwe woningen achter Boudewijn­park maakt buurtbewo­ners bezorgd: “Verdere betonne­ring gaat voor meer waterover­last zorgen”

  Achter de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke zouden er twintig nieuwe woningen komen. Het gaat om een project van bouwmaatschappij De Mandel uit Roeselare en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI). De landbouwgrond is reeds verkocht, maar de bewoners van het Boudewijnpark vrezen wateroverlast door de verdere betonnering van het gebied.
 2. Politiezone Arro Ieper lanceert eigen politie-app: “Nog dichter bij de burger staan”
  Ieper/Poperinge/Staden/Moorslede/Wervik/Langemark-Poelkapelle/Vleteren/Mesen/Zonnebeke/Heuvelland

  Politiezo­ne Arro Ieper lanceert eigen politie-app: “Nog dichter bij de burger staan”

  De politiezone Arro Ieper heeft een eigen app ontwikkeld. De app ‘politiezone Arro Ieper’ kan gratis gedownload worden en biedt nog meer mogelijkheden om met de inwoners uit haar werkingsgebied te communiceren. Je kan er bijvoorbeeld iet-dringende meldingen doen of gratis aansluiten bij een Buurtinformatienetwerk (BIN).