Lezing over Oorlog en Vluchtelingen

  1. N-VA vraagt uitstel van openbare verkoop op en rond Beselareplaats, “we stellen een opwaardering van de dorpskern in Beselare voor met de aanleg van een park en plein”

    N-VA vraagt uitstel van openbare verkoop op en rond Beselare­plaats, “we stellen een opwaarde­ring van de dorpskern in Beselare voor met de aanleg van een park en plein”

    De gemeenteraad van Zonnebeke stemt maandagavond over het voorstel tot de openbare verkoop van de oude pastorie en het gewezen postkantoor op Beselareplaats, bouwgrond in het begin van de Warden Oomlaan en de woning in het begin van de Wervikstraat waar zich nu Welzijnsschakel ’t Zunnetje bevindt. De oppositiepartij N-VA vraagt het uitstel van dit belangrijk agendapunt.
  2. De coronacijfers in Zonnebeke van maandag 19 oktober

    De coronacij­fers in Zonnebeke van maandag 19 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonnebeke, op één dag 15 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 15. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 116. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 928 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.