Voor dit takeaway-diner van De Volksbond in Zonnebeke betaal je 65 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor dit takeaway-diner van De Volksbond in Zonnebeke betaal je 65 euro. © Hans Verbeke

Lekker lokaal takeaway: degelijke Vlaamse klassiekers onder de kerktoren in De Volksbond

ZonnebekeOuder dan 25 en 22 waren Simon Merlevede uit Brielen en Saar Verbeke uit Passendale niet, toen ze in het voorjaar van 2016 hun droom waarmaakten: een eigen restaurant. Het werd De Volksbond, in hartje Zonnebeke, een plek waar Simon al een tijdje als werknemer aan de slag was. Saar helpt mee achter de schermen maar is ook gastvrouw in het historisch, fraai aangekleed pand met hoge plafonds. De oude ziel van het gebouw in combinatie met frisse, eigentijdse toetsen maken het aangenaam om er te tafelen. Tenminste, in normale tijden. Omwille van corona focusen Saar en Simon op takeaway. Je vindt De Volksbond nu ook in ons restaurantdossier.

 1. Wandelen langs meer dan tachtig kerststallen en kersttaferelen: van klein tot groot, van klassiek tot eigentijds en in allerlei vormen
  ZONNEBEKE

  Wandelen langs meer dan tachtig kerststal­len en kersttafe­re­len: van klein tot groot, van klassiek tot eigentijds en in allerlei vormen

  Tot en met komende zondag is er de eerste editie van ‘Een andere kerst in Groot-Zonnebeke’. Op maar liefst meer dan tachtig locaties zijn er tijdens ‘Ga in het spoor van de drie wijzen’ kerststallen en kersttaferelen te zien. “Van klein tot groot en in allerlei vormen”, zegt priester Patrick Tourlouse. “Allemaal met een eigen verhaal.” Elke wandeltocht start en eindigt in de kerk van de betreffende deelgemeente. Ook niet-inwoners van Groot-Zonnebeke kunnen deelnemen.
 2. Mike Dewitte en EVC Beselare hervatten straks de competitie met ambitie: “Nog tien finales met mes op de keel”
  voetbal derde provinciale A

  Mike Dewitte en EVC Beselare hervatten straks de competitie met ambitie: “Nog tien finales met mes op de keel”

  Al dan niet geïnspireerd door buur SC Zonnebeke is ook EVC Beselare zijn sportieve toekomst volop aan het voorbereiden. Een toekomst die de club in het seizoen 2021-2022 graag in tweede provinciale ziet. In die optiek liet het bestuur al quasi gans de spelersgroep bijtekenen en werden met Jonas D’Hellem en David Delameilleure al twee versterkingen aangetrokken.
 1. Leg eens een kousenabonnement of West-Vlaamse rennertjes onder de kerstboom. Met deze 20 cadeautips uit eigen streek scoor je gegarandeerd
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Leg eens een kousenabon­ne­ment of West-Vlaam­se rennertjes onder de kerstboom. Met deze 20 cadeautips uit eigen streek scoor je gegaran­deerd

  Geen zin om straks een saaie cadeaubon onder de kerstboom te leggen? Met ons lijstje met 20 uiterst originele West-Vlaamse eindejaarsgeschenkjes verras je straks de grootste criticus binnen je bubbel. Gin op basis van olifantenmest, Monopoly met Oostende als thema of het nieuwste boek over Brugge: aan leuke ideetjes geen gebrek in de kustprovincie.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"