Lamsstoofpotje met warme groenten en aardappelkroketten.
Volledig scherm
PREMIUM
Lamsstoofpotje met warme groenten en aardappelkroketten. © DBEW

LEKKER LOKAAL Eethuis ZET U: sappig en mals lamsvlees

PASSENDALEIets meer dan drie jaar geleden ging op Passendaleplaats eet- en koffiehuis ZET U open. Chef-kok Kim Van Engelandt en zijn echtgenote Maaike Vanpoucke wonen in Heule en begonnen net als heel veel collega’s met takeaway. Na de heropening van de terrassen komt daar een einde aan, maar wij grepen nog onze kans om er te bestellen. Meer restaurantrecensies bekijk je hier.

 1. Fractieleider N-VA dient bij de politie klacht in tegen de burgemeester: “We vragen dat hij een deel van de advocatenkosten terugbetaalt aan de gemeente”
  ZONNEBEKE

  Fractielei­der N-VA dient bij de politie klacht in tegen de burgemees­ter: “We vragen dat hij een deel van de advocaten­kos­ten terugbe­taalt aan de gemeente”

  Fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) is van oordeel dat de gemeente Zonnebeke te veel geld uitgeeft voor kosten aan advocaten om mensen te pesten. Vorig jaar was dat 55.000 euro. Bovendien vindt het oppositieraadslid dat burgemeester Dirk Sioen een deel daarvan terug moet betalen omdat een deel van de adviezen ging over zijn privé. Descheemaeker diende daarom bij de politie een klacht in tegen de burgemeester.
 2. “Léonie en de pastoor: dat was water en vuur”: 100 jaar geleden werd voor het eerst een vrouw benoemd tot burgemeester
  PREMIUM
  GELUVELD

  “Léonie en de pastoor: dat was water en vuur”: 100 jaar geleden werd voor het eerst een vrouw benoemd tot burgemees­ter

  In de loop van dit jaar wordt in Geluveld de herdenking gevierd van de eerste vrouwelijke burgemeester van België. Een eeuw na de benoeming van jonkvrouw Léonie Keingiaert de Gheluvelt wil het Comité Léonie een passende hulde brengen. “Ze was dan nog een alleenstaande vrouw. Er waren geruchten dat ze een kind had of een relatie had met haar rentmeester”, zeggen de auteurs van een boek over haar leven, dat eind april verschijnt.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing