de afgelopen dagen was de opbouw van de tentoonstelling volop aan de gang
Volledig scherm
de afgelopen dagen was de opbouw van de tentoonstelling volop aan de gang © RV

Kunsttentoonstelling Septem Campi in de kerk, zeven vrouwen exposeren: ze wonen of zijn geboren in Geluveld

GELUVELDIn de Sint-Margarethakerk van Geluveld stellen dit weekend tijdens de Bamiskermis zeven vrouwen tentoon. Aleidis Durnez, Bea Vanoverberghe, Elien Roussel, Helena Pinket, Katleen Depoorter, Nancy Florissoone en Rita Lannoote hebben allemaal een binding met Geluveld. Ze wonen er of zijn daar geboren.

 1. Ereburgemeester Maurice Bourgois gehuldigd voor 90ste verjaardag: “Hij hielp iedereen, ongeacht hun politieke kleur”
  PREMIUM
  ZONNEBEKE

  Ereburge­mees­ter Maurice Bourgois gehuldigd voor 90ste verjaardag: “Hij hielp iedereen, ongeacht hun politieke kleur”

  Ereburgemeester Maurice Bourgois werd zaterdag een hele dag lang in de bloemetjes gezet voor zijn 90ste verjaardag. Van een serenade van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia tot een filmpje met gelukwensen van Club Brugge-spelers: Maurice viel van de ene verrassing in de andere. “Mijn vrouw wist van de plannen, maar zweeg als vermoord”, lacht Maurice. “Ze zei alleen dat ik mijn beste kostuum moest aantrekken.”
 2. Na anderhalf jaar heropenen discotheken en nachtclubs de deuren: ontdek hier onze elf tips voor dansfanaten in West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Na anderhalf jaar heropenen discothe­ken en nachtclubs de deuren: ontdek hier onze elf tips voor dansfana­ten in West-Vlaanderen

  Ze hebben het langst moeten wachten, de uitbaters van discotheken en nachtclubs in Vlaanderen. Liefst anderhalf jaar bleven hun deuren door de coronacrisis dichtgetimmerd. Maar daar komt nu, vanaf 1 oktober, gelukkig een einde aan. Is de knaldrang ook bij u groot? Waar kan u in uw buurt terecht voor de eerste techno- of andere deuntjes? Wij selecteerden elf discotheken in de kustprovincie waar u dit weekend kan feesten.