De molen is al lang in slechte staat en werd destijds deels ontmanteld. Onder andere de wieken zijn weg.
Volledig scherm
De molen is al lang in slechte staat en werd destijds deels ontmanteld. Onder andere de wieken zijn weg. © Maxime Petit

Kan Geluveldmolen nog gered worden?
Vzw Molenzorg Vlaanderen klopt aan bij gemeente Zonnebeke voor restauratie

De vzw Molenzorg Vlaanderen lanceert de sensibiliseringsactie ‘Red de Geluveldmolen’. “Niet alleen is het een middeleeuwse molensite, het is ook een oorlogsrelict en de laatste van veertig Zonnebeekse windmolens”, zegt voorzitter Lieven Denewet.  

  1. Stijging van aantal besmettingen in Zonnebeke op maandag 12 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Zonnebeke op maandag 12 oktober

    In Zonnebeke zijn er op één dag 9 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 56 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 448 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. Daling van aantal besmettingen in Zonnebeke op zondag 18 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Zonnebeke op zondag 18 oktober

    In Zonnebeke zijn er op één dag 15 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 17. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 116 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 928 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.