Zonnebeke investeert verder in ledverlichting.
Volledig scherm
Zonnebeke investeert verder in ledverlichting. © Maxime Petit

Installeren van ledverlichting is aan volgende fase toe

ZONNEBEKEEind februari start de volgende fase van de verledding van de openbare verlichting in Zonnebeke. De armaturen in de ’s Graventafelstraat, Grote Roeselarestraat en delen van de aanpalende straten in Passendale worden vervangen door energiezuinige ledlampen. Later dit jaar volgt het deel van de Menenstraat buiten de bebouwde kom in Geluveld.

 1. Simon Versavel focust vanaf nu op de 400m: “Met het oog op de toekomst is dit allicht de beste keuze”
  ATLETIEK

  Simon Versavel focust vanaf nu op de 400m: “Met het oog op de toekomst is dit allicht de beste keuze”

  Na meer dan een half jaar zonder wedstrijden kijken heel wat atleten reikhalzend uit naar het zomerseizoen. Voorlopig is het nog onzeker wanneer de wedstrijden worden opgestart, maar de goesting is bij iedereen heel groot. Ook bij Simon Versavel (FLAC), die dit seizoen de meerkamp een beetje links laat liggen en nu volledig focust op de 400m. “Door al de coronamaatregelen kon ik zo goed als niet op kampnummers trainen en mijn toekomst ligt allicht sowieso op de 400m”, klinkt het.
 2. Fractieleider N-VA dient bij de politie klacht in tegen de burgemeester: “We vragen dat hij een deel van de advocatenkosten terugbetaalt aan de gemeente”
  ZONNEBEKE

  Fractielei­der N-VA dient bij de politie klacht in tegen de burgemees­ter: “We vragen dat hij een deel van de advocaten­kos­ten terugbe­taalt aan de gemeente”

  Fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) is van oordeel dat de gemeente Zonnebeke te veel geld uitgeeft voor kosten aan advocaten om mensen te pesten. Vorig jaar was dat 55.000 euro. Bovendien vindt het oppositieraadslid dat burgemeester Dirk Sioen een deel daarvan terug moet betalen omdat een deel van de adviezen ging over zijn privé. Descheemaeker diende daarom bij de politie een klacht in tegen de burgemeester.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen