Danny Fabry treedt op in de Roeselarestraat
Volledig scherm
Danny Fabry treedt op in de Roeselarestraat © Florian Van Eenoo photonews

Hoofdact op Zonnebatjes wordt spektakel

De Zonnebatjes zijn dit weekend aan reeds de veertigste editie toe. Jaarlijks leggen de organisatoren van de vzw Batjesplatform zondag tijdens de braderie een spektakel vast. Dit keer zorgt daarvoor Compagnie Altitude. De Fransman Didier Pasquette treedt op als koorddanser en toont kunstjes terwijl hij gebruik maakt van allerlei tweewielers en zelfs een brommer.

 1. Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Zeven dodelijke slachtoffers in september. 47 procent van de West-Vlaamse scholieren is niet in orde met de fietsverlichting. “Maak een fietshelm verplicht”, zei de gouverneur van de kustprovincie zaterdag nog. De komende dagen en weken werken wij in West-Vlaanderen verder op de problematiek. In het fietsdossier West-Vlaanderen brengen we getuigenissen en hebben we ook aandacht voor de situatie in uw gemeente. Woont u langs een steenweg waar het fietspad dringend aan vervanging toe is? Vraagt u zich al jaren af waarom die levensgevaarlijke fietsoversteek in uw stad nog altijd niet aangepast is? Onze journalisten stellen de komende weken de vragen ook aan de beleidmakers in uw stad of gemeente.
 2. Ook Kasteelcross gaat niet door, datum werd een maand vervroegd en veldrit zou live op Sporza komen

  Ook Kasteel­cross gaat niet door, datum werd een maand vervroegd en veldrit zou live op Sporza komen

  Omwille van het coronavirus gaat ook de Kasteelcross in Zonnebeke niet door. Eerder werden ook al de cyclocrossen in Diegem en Koksijde door de organisatoren geschrapt. De Kasteelcross werd dit seizoen op de kalender een maand vervroegd naar zaterdag 23 december. Dankzij een samenwerking met het sportmarketingbedrijf Golazo zou de Kasteelcross voor het eerst live worden uitgezonden op Sporza (VRT).
 3. De coronacijfers in Zonnebeke van donderdag 1 oktober

  De coronacij­fers in Zonnebeke van donderdag 1 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zonnebeke minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 34. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zonnebeke komt dat getal nu op 272 te liggen. Zonnebeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement