De werken op het hoofdterrein van SC Zonnebeke zijn deze week begonnen
Volledig scherm
De werken op het hoofdterrein van SC Zonnebeke zijn deze week begonnen © RV foto Fanpage SC Zonnebeke

Grondwerken aanleg kunstgrasveld zijn begonnen,
het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro, de club betaalt de rest

ZONNEBEKEOp het hoofdterrein van eersteprovincialer SC Zonnebeke zijn de grondwerken voor de aanleg van een kunstgrasveld begonnen. De werken worden uitgevoerd door de firma Stadsbader uit Harelbeke. De kostprijs bedraagt 379.230 euro. Het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro. De club betaalt de rest, een deel via een lening bij de bank waarvoor de gemeente borg staat.

 1. Zeker vijftien politiewagens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteindelijk… zonder benzine valt
  Zonnebeke/Moorslede/Menen

  Zeker vijftien politiewa­gens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteinde­lijk… zonder benzine valt

  Een man (37) uit Roubaix heeft sinds dinsdagnacht de misschien wel lulligste arrestatie van het jaar op zijn naam staan. Nadat hij tijdens een vechtpartij in Rijsel opzettelijk een botsing veroorzaakte waardoor een agent gewond raakte, sloeg hij op de vlucht. Op de hielen gezeten door de Franse en Belgische politie, moest hij zich in Zonnebeke gewonnen geven. Allicht zal hij worden uitgeleverd aan het Franse gerecht.
 1. Zonnebeke organiseert lightversie van Zonnebatjes: “We gaan voor een weekend vol sfeer, gezelligheid en fantastische festiviteiten”
  ZONNEBEKE

  Zonnebeke organi­seert lightver­sie van Zonne­batjes: “We gaan voor een weekend vol sfeer, gezellig­heid en fantasti­sche festivitei­ten”

  De Zonnebatjes zijn een traditie in juni, maar door corona viel dat al twee jaar op rij in het water. De organisatoren bleven echter niet bij de pakken zitten en zorgen dit weekend uitzonderlijk voor een lightversie tijdens de kermis in Zonnebeke. Ze vragen de bezoekers een mondmasker te dragen, anderhalve meter afstand te bewaren en regelmatig de handen te ontsmetten.
 2. Onze suggesties voor Open Monumentendag: In de voetsporen van de meester steenkapper tot een camping pal op een WO I-slagveld
  PREMIUM
  Westhoek

  Onze suggesties voor Open Monumenten­dag: In de voetsporen van de meester steenkap­per tot een camping pal op een WO I-slag­veld

  Nu zondag 12 september is het Open Monumentendag en gooien honderden erfgoedsites in heel Vlaanderen hun deuren open. Ook de Westhoek pakt uit met een mooi en interessant programma. Het centraal thema van deze 33ste OMD is ‘Inclusief erfgoed’. “Inclusie verwijst naar het creëren van een gastvrije, open ervaring waar iedereen gelijkwaardig kan aan deelnemen”, zeg Delphine Vanoverberghe van het coördinerende CO7.