De werken op het hoofdterrein van SC Zonnebeke zijn deze week begonnen
Volledig scherm
De werken op het hoofdterrein van SC Zonnebeke zijn deze week begonnen © RV foto Fanpage SC Zonnebeke

Grondwerken aanleg kunstgrasveld zijn begonnen,
het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro, de club betaalt de rest

ZONNEBEKEOp het hoofdterrein van eersteprovincialer SC Zonnebeke zijn de grondwerken voor de aanleg van een kunstgrasveld begonnen. De werken worden uitgevoerd door de firma Stadsbader uit Harelbeke. De kostprijs bedraagt 379.230 euro. Het gemeentebestuur zorgt voor een subsidie van 265.000 euro. De club betaalt de rest, een deel via een lening bij de bank waarvoor de gemeente borg staat.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Agentschap Opgroeien schorst kinderopvang Calimero in Passendale na klachten: “Gelukkig kunnen veel grootouders inspringen”
  Passendale

  Agentschap Opgroeien schorst kinderop­vang Calimero in Passendale na klachten: “Gelukkig kunnen veel grootou­ders inspringen”

  Het agentschap Opgroeien heeft een kinderopvang in Passendale tijdelijk geschorst na enkele klachten. Die zullen ze nu verder onderzoeken. Dat heeft het agentschap Opgroeien bevestigd. Het gaat om Calimero in het begin van de drukke Statiestraat, een opvang met maximaal 25 plaatsen. Voor de betrokken ouders wordt een oplossing gezocht. De crèche staat al een tijdlang over te nemen.
 1. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: Van Frietrock en het Schippersweekend tot de Tinekesfeesten, Beveren Hopt en de catwalk in Tielt
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: Van Frietrock en het Schippers­week­end tot de Tinekes­fees­ten, Beveren Hopt en de catwalk in Tielt

  Met de zomervakantie al wat achter de rug, is er nog geen reden om binnen te blijven. Ook tijdens het weekend van 10 en 11 september is er immers heel wat te doen in de regio. We geven je graag vijf leuke tips, met voor elk wat wils. Van Frietrock in Ieper tot de Tinekesfeesten in Heule. Bierproevers worden verwacht in Beveren-Roeselare. De jeugd kan uit de bol gaan tijdens het Schippersweekend in Lauwe. Wie de herfstcollecties wil ontdekken moet in Tielt zijn. Naast deze vijf leuke activiteiten is er uiteraard op heel veel plaatsen Open Monumentendag.