De gemeenteraad vergaderde nog niet fysiek in het gemeentehuis
Volledig scherm
De gemeenteraad vergaderde nog niet fysiek in het gemeentehuis © Maxime Petit

Gemeenteraad in Zonnebeke sleept aan tot … 1.40 uur

ZONNEBEKEDe online gemeenteraad in het politiek bewogen Zonnebeke duurde maandag tot maar liefst 1.40 uur. 

 1. Aanleg kunstgrasveld SC Zonnebeke ligt stil wegens geen archeologische nota: “Als die nodig blijkt, betekent dat een drama voor de club”
  ZONNEBEKE

  Aanleg kunstgras­veld SC Zonnebeke ligt stil wegens geen archeologi­sche nota: “Als die nodig blijkt, betekent dat een drama voor de club”

  Wegens het ontbreken van een archeologische nota ligt de aanleg van het kunstgrasveld voor eersteprovincialer SC Zonnebeke stil. Aannemer Stadsbader uit Harelbeke is vertrokken. Woensdag vinden er boringen plaats. Op basis daarvan zal worden bepaald of er proefsleuven moeten worden getrokken en al dan niet een archeologisch onderzoek noodzakelijk is. “We hebben een dossier van - jawel - 800 bladzijden, maar niemand heeft met een woord gerept over een archeologische nota”, aldus voorzitter Josiane Duthieuw.
 2. Agentschap Natuur en Bos tegen padelterreinen aan De Kortekeer: “Verlichting zou kunnen zorgen voor een verstoring van de vogels”
  ZONNEBEKE

  Agentschap Natuur en Bos tegen padelter­rei­nen aan De Kortekeer: “Verlich­ting zou kunnen zorgen voor een verstoring van de vogels”

  De oppositiepartij N-VA diende op de online gemeenteraad in Zonnebeke het voorstel in om padelterreinen te voorzien. “We zijn daarmee al twee maanden bezig en voeren gesprekken met geïnteresseerde privé-investeerders die de gemeente de vraag hebben gesteld om mee te stappen in die plannen”, aldus schepen van Sport Jan Vandoolaeghe (#Team 8980).