de gemeente deed een marktbevraging en kwam tot een akkoord met de externe rioolbeheerder Riopact
Volledig scherm
de gemeente deed een marktbevraging en kwam tot een akkoord met de externe rioolbeheerder Riopact © Maxime Petit

Gemeente draagt rioleringen over aan Riopact

ZONNEBEKENa een marktbevraging draagt de gemeente Zonnebeke de gemeentelijke riolering vanaf volgend jaar over aan een externe rioolbeheerder Riopact. Binnen Riopact bundelen De Watergroep en Aquafin de krachten voor een efficiënt afvalwaterbeheer.

 1. Private Harry Miller (27) en 8 strijdmakkers herbegraven op Tyne Cot Cemetery: “De dood van mijn overgrootvader rukte mijn familie uiteen”
  Passendale

  Private Harry Miller (27) en 8 strijdmak­kers herbegra­ven op Tyne Cot Cemetery: “De dood van mijn overgroot­va­der rukte mijn familie uiteen”

  Op Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke zijn negen Britse soldaten die het leven lieten tijdens WO I herbegraven. Harry Miller, een vader van 4, was een van hen. Hij kwam als soldaat naar de Westhoek. Drie jaar na de dood van zijn vrouw liet de weduwnaar het leven door een Duitse granaat. “Het is ongelofelijk welke impact de dood van Harry op mijn familie heeft nagelaten”, zegt achterkleinzoon Martin Clayton.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Martijn (34) Jonge Chef van het Jaar in Gault&Millau 2022: “Megatrots, als kind droomde ik er al van tussen topchefs te staan”
  PREMIUM
  Marke

  Martijn (34) Jonge Chef van het Jaar in Gault&Millau 2022: “Megatrots, als kind droomde ik er al van tussen topchefs te staan”

  Als 14-jarige roerde Martijn Defauw al in de potten. Twintig jaar later is hij door Gault&Millau verkozen tot Jonge Chef van het Jaar in Vlaanderen. Hij krijgt met zijn restaurant Rebelle in Marke een score van 15 op 20 in de culinaire gids. “Deze erkenning is een waanzinnig mooi moment, hier hebben we al die jaren keihard voor geknokt”, straalt Martijn, die de komende jaren grote plannen heeft met restaurant Rebelle.
 2. Georgiërs riskeren 2 jaar cel voor 18 diefstallen in OKay-filialen: "Ze krijgen opvang in ons land, maar vertonen geen enkel schuldinzicht”
  Brugge/Gistel/Zonnebeke/Ardooie

  Georgiërs riskeren 2 jaar cel voor 18 diefstal­len in OKay-filialen: "Ze krijgen opvang in ons land, maar vertonen geen enkel schuldin­zicht”

  Drie Georgiërs riskeren celstraffen van 2 jaar voor achttien winkeldiefstallen in filialen van voornamelijk OKay. Het drietal sloeg toe in onder meer Brugge, Gistel, Zonnebeke en Ardooie, terwijl ze verbleven in een opvangcentrum van Fedasil. “De beklaagden kregen alle steun in België, maar vertonen geen enkel schuldinzicht”, foeterde procureur Jochen van Aalst.