Twee jaar geleden was er heel veel volk. Toen won Mathieu van der Poel
Volledig scherm
Twee jaar geleden was er heel veel volk. Toen won Mathieu van der Poel © Maxime Petit

Geen Kasteelcross halfweg januari


ZONNEBEKEVeloclub Eendracht maakt Macht Zonnebeke schrapt de Kasteelcross op zaterdag 15 januari. In december vorig jaar ging de veldrit ook al niet door omwille van de pandemie.

 1. Gewezen olympiër Fanny Lecluyse (29) geeft voortaan zwemles: “Zelf baantjes trekken? Daar heb ik nu even echt geen zin in”
  PREMIUM
  Kortrijk/Spiere-Helkijn/Menen

  Gewezen olympiër Fanny Lecluyse (29) geeft voortaan zwemles: “Zelf baantjes trekken? Daar heb ik nu even echt geen zin in”

  Olympisch finaliste op de 200 meter schoolslag in Tokio Fanny Lecluyse (29), ze nam eind 2021 afscheid van de topsport, geeft voortaan zwemles. Aan tieners van de school Athena Pottelberg in Kortrijk. “Het is een geluk om van zo iemand les te krijgen, zo zijn we echt zeker dat ze het correct uitlegt”, zeggen de scholieren. Het is een bijzonder gegeven, een zij-instromer van olympisch niveau in het onderwijs.
 2. Coronabesmettingen stijgen pijlsnel in Zuid-West-Vlaanderen: “Nagaan om zelftests ook voor kwetsbaren betaalbaar te maken”
  PREMIUM
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Coronabe­smet­tin­gen stijgen pijlsnel in Zuid-West-Vlaanderen: “Nagaan om zelftests ook voor kwetsbaren betaalbaar te maken”

  Het aantal positieve testen schiet sinds begin deze week ook in Zuid-West-Vlaanderen met een ruk omhoog, wellicht te verklaren door het effect van de feestdagen en de opmars van de omikronvariant. Zo is in Kortrijk alleen al het aantal coronabesmettingen meer dan verdubbeld. “Voor wie zich niet goed voelt, blijft de belangrijkste boodschap: contacteer eerst uw huisarts”, zegt voorzitter Alexander Seurinck van de huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen.
 3. Gemeente koopt leegstaande villa van notaris voor 750.000 euro: “Nog te vroeg om te weten wat we daar gaan doen, eerst volgt er een grondig onderzoek
  ZONNEBEKE

  Gemeente koopt leegstaan­de villa van notaris voor 750.000 euro: “Nog te vroeg om te weten wat we daar gaan doen, eerst volgt er een grondig onderzoek

  De gemeente Zonnebeke koopt de leegstaande villa van notaris Vandeweghe in de Berten Pïlstraat. De aankoopprijs bedraagt 750.000 euro, de gronden inbegrepen. De villa werd gebouwd in 1962. Mogelijks komt daar de buitenschoolse kinderopvang ’t Bondgenootje. Op de huidige locatie van de BKO kampt men met een plaatsgebrek.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Warmste Week-gezicht Stéphan (24) toont zijn favorietste plekjes: “Kortrijk is mijn veilige haven, hier voel ik me thuis”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Warmste Week-ge­zicht Stéphan (24) toont zijn favoriets­te plekjes: “Kortrijk is mijn veilige haven, hier voel ik me thuis”

  Aan de Haverwerf in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het echte startschot van De Warmste Week, met drie nieuwe uithangborden. Eén van hen is Stéphan Tanganagba, geboren in Kinshasha in Congo, maar sinds zijn kleuterjaren woonachtig in Kortrijk. We spraken hem een tijd geleden. “Ik heb me in Kortrijk altijd op mijn plaats gevoeld”, zegt Stéphan, een extravert die graag onder de mensen is, maar zich ook kan afsluiten van de wereld om even tijd te maken voor zichzelf. Stéphan toont zijn favoriete plekjes in de binnenstad. “Van een koffie tot een feestje, er valt in Kortrijk altijd iets te beleven. Mijn waardering voor deze stad is groot.”