Aan de urnen die tijdelijk in de grond zijn gestopt bemerken we vlnr begrafenisondernemer Dennis Derveaux, Jeanique Blanckaert en een dochter, fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de urnen die tijdelijk in de grond zijn gestopt bemerken we vlnr begrafenisondernemer Dennis Derveaux, Jeanique Blanckaert en een dochter, fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) © DBEW

Geen columbaria meer op de begraafplaats, vier urnen tijdelijk zomaar in de grond gestopt, “een regelrechte schande en onmenselijk, het is compleet onaanvaardbaar”

ZONNEBEKEOp de begraafplaats in Zonnebeke zijn er momenteel onvoldoende columbaria en is de urne van vier inwoners momenteel noodgedwongen tijdelijk zomaar in de grond gestopt. De families zijn hierover niet te spreken. Begrafenisondernemer Dennis Derveaux uit Zonnebeke wijst het gemeentebestuur met de vinger. “Ze zijn via mij al een jaar op de hoogte dat we zonder columbaria zouden vallen maar blijkbaar is er geen geld voor een nieuwe bestelling”, klinkt het. “De families zijn natuurlijk teleurgesteld. De gemeente stelde me voor de families te doen kiezen voor het urnenveld wat verderop maar dat is niet zo persoonlijk als de bijzetting in een columbarium.”

 1. Mike Dewitte en EVC Beselare hervatten straks de competitie met ambitie: “Nog tien finales met mes op de keel”
  voetbal derde provinciale A

  Mike Dewitte en EVC Beselare hervatten straks de competitie met ambitie: “Nog tien finales met mes op de keel”

  Al dan niet geïnspireerd door buur SC Zonnebeke is ook EVC Beselare zijn sportieve toekomst volop aan het voorbereiden. Een toekomst die de club in het seizoen 2021-2022 graag in tweede provinciale ziet. In die optiek liet het bestuur al quasi gans de spelersgroep bijtekenen en werden met Jonas D’Hellem en David Delameilleure al twee versterkingen aangetrokken.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo