Scholieren stappen al te vaak op bomvolle bussen van De Lijn op
Volledig scherm
Scholieren stappen al te vaak op bomvolle bussen van De Lijn op © David Legreve

Extra touringcar tussen Roeselare en Ieper op schooldagen is goed nieuws voor schoolgaande jeugd uit Zonnebeke en Passendale

Zonnebeke/PassendaleGoed nieuws voor de schoolgaande jeugd uit Zonnebeke en Passendale die met De Lijn de verplaatsing van en naar school maakt. Op lijn 94 komt er tussen Roeselare en Ieper vanaf woensdag een extra bus. De bussen zaten de afgelopen weken bomvol en hierover waren er bij de ouders veel klachten.

 1. Burger verzet zich tegen plannen om plein naar Léonie Keingiaert te noemen: “Liberale burgemeester zaaide verdeeldheid in Geluveld”
  Geluveld

  Burger verzet zich tegen plannen om plein naar Léonie Keingiaert te noemen: “Liberale burgemees­ter zaaide verdeeld­heid in Geluveld”

  Op de gemeenteraad van Zonnebeke komt maandag het voorstel om een deel van de Geluveldplaats om te dopen tot het Léonie Keingiaertplein. Dat stuit evenwel op verzet van een burger en ook de oppositiepartijen InSamenSpraak en N-VA gaan niet akkoord. Léonie Keingiaert de Gheluvelt werd in 1921 de eerste vrouwelijke burgemeester van Geluveld. Als liberale feministe schopte ze echter tegen enkele heilige huisjes.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië