De brand woedde in de keuken, in een achterbouw van een woning langs de Komenstraat in Zandvoorde.
Volledig scherm
De brand woedde in de keuken, in een achterbouw van een woning langs de Komenstraat in Zandvoorde. © Hans Verbeke

Ernstige schade bij keukenbrand in bijgebouw, maar niemand gewond

ZandvoordeIn de Zonnebeekse deelgemeente Zandvoorde brak zondag rond 14 uur brand uit in een woning. De inductiekookplaat werd per ongeluk aangezet terwijl er iets op lag dat er niet hoorde.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 1. Heksenstoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “De Heksenstoet was een deel van zijn leven”
  BESELARE

  Heksen­stoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “De Heksen­stoet was een deel van zijn leven”

  In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Aimé Baert (94) uit Beselare overleden. Hij was een icoon van de folkloristische Heksenstoet en de oudste medewerker. Hij was er al sedert 1959 bij. “Aimé ontfermde zich vooral over de opbouw van de wagens en de reuzinnen”, zegt voorzitter Charles Bayaert van de vzw Heksenstoet Beselare. “De Heksenstoet was een deel van zijn leven.”
 2. Fel protest tegen mogelijke komst van een ambachtelijke zone, bewoners komen dinsdagavond op straat: “Luide neen tegen dit ongeoorloofd plan”
  ZONNEBEKE

  Fel protest tegen mogelijke komst van een ambachte­lij­ke zone, bewoners komen dinsdag­avond op straat: “Luide neen tegen dit ongeoor­loofd plan”

  Tegen de mogelijke aanleg van een ambachtelijke zone tussen de Ieperstraat en het Boudewijnpark in Zonnebeke is er bij de bewoners fel protest. Het gaat om een initiatief van de provincie dat de locatie voorziet aan de overkant van GC ’t Zonnerad. Dinsdagavond om half acht komen de buurtbewoners op straat om hun ongenoegen te uiten. Er zijn al meer dan tweehonderd bezwaarschriften.